Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις

0

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα Πέμπτη (8.12.2016) στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Η μία συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί τις 10:30 το πρωί, μπροστά από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και η άλλη, την ίδια ώρα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στην πρώτη συγκέντρωση, στην οδό Αριστομένους, συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς. Την άλλη συγκέντρωση διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας σε ανακοίνωση του για τη σημερινή απεργία αναφέρει:

«Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας.

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας έχει μόνο μία επιλογή.

Να συνεχίζει να αγωνίζεται για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές.

Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία.

Όλοι στην 24ωρη Γενική Απεργία για:

  • Να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος
  • Όχι στις μνημονικές πολιτικές
  • Προστασία των δικαιωμάτων μας
  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών διατάξεων
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα
  • Τέλος στη φτωχοποίηση, στον αυταρχισμό, στις πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Σχετικά με τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, το ΠΑΜΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα παντού. Οργανώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας, λέμε όχι στον εργασιακό μεσαίωνα.

Συνεχίζουμε στη γραμμή ρήξης και ανατροπής με Κυβέρνηση –Ε.Ε.- κεφάλαιο, κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό και παλεύουμε με προμετωπίδα “τέλος οι θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας απαιτούμε όσα μας κατάργησαν. Τα δικαιώματα μας, η δουλειά μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα, δεν τα χαρίζουμε”».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.