Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα

0

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη (30/5/18) το πρωί στην Καλαμάτα.

Η πρώτη έξω από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου, στην οδό Αριστομένους που διοργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μεσσηνίας και της Λαϊκής Ενότητας.

Η δεύτερη, την οποία διοργάνωσαν τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

PAME 30-5-18

Στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, εκ μέρους της διοίκησής του μίλησε ο αντιπρόεδρός του, Βασ. Μπουζαλάς, και ακόμα, ο πρόεδρος του Ν. Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, Δημ. Φαββατάς και ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, Παν. Θεοδώρου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μεσσηνίας (και αντιδήμαρχος Καλαμάτας), Θανάσης Βασιλόπουλο και ο Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Γ. Κανέλλης.

Οι ομιλητές, επέκριναν την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ζητώντας εξάλειψη της ανεργίας, προσλήψεις, αύξηση μισθών και συντάξεων, σταμάτημα των πλειστηριασμών, ενώ οι δυο τελευταίοι έκαναν λόγο για παρατεταμένο μνημονιακό καθεστώς στη χώρα.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στη πλατεία 23ης Μαρτίου, κύριος ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Ακολούθησαν πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, μετά τις ομιλίες στις δύο συγκεντρώσεις.

Να σημειωθεί ότι στάση εργασίας μιας ώρας, από τις 11:00 το πρωί έως 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, οι δικηγόροι – μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, μετά από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.