Δύο αδέλφια από την Καλαμάτα στο Σπάρταθλον

0

Ιστορία έγραψαν τα δύο αδέρφια από την Καλαμάτα Βαγγέλης και Ηλίας Μπάκας, αφού και οι δύο τερμάτισαν σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες παγκοσμίως στις μεγάλες αποστάσεις το Σπάρταθλον των 246 χιλιομέτρων. Το επίτευγμα των δύο Καλαματιανών είναι ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής έγινε μέσα σε καταρρακτώδη βροχή και ισχυρούς ανέμους λόγω του κυκλώνα «Ζορμπά» που έπληξε χθες την Πελοπόννησο.

Ο Ηλίας (αριστερά) και ο Βαγγέλης ξεκουράζονται μετά από 246 χιλιόμετρα αγώνα

Ο Ηλίας (αριστερά) και ο Βαγγέλης ξεκουράζονται μετά από 246 χιλιόμετρα αγώνα

Συγκινητική ήταν η στιγμή στη Σπάρτη, όπου στη γραμμή τερματισμού περίμεναν η μητέρα και η αδερφή (επίσης αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων) των δύο αθλητών.

Ο Βαγγέλης Μπάκας τερμάτισε στην 29η θέση, με χρόνο 28:39:10, ενώ ήταν η τρίτη φορά που έπαιρνε μέρος. Το 2015 είχε κάνει χρόνο 28:44:39 και το 2013 χρόνο 30:56:45.

Ο Ηλίας Μπάκας τερμάτισε στην 38η θέση, με χρόνο 29:26:24.

146 αθλητές δεν κατάφεραν να τερματίσουν από τους 384 που ήταν στην εκκίνηση της Αθήνας.

Πρώτος τερμάτισε ο Ιάπωνας Ishikawa Yiosihiko, δεύτερος ο Τσέχος Brunner Rudek και τρίτος ο Πορτογάλος Oliveira Joao. Από τις γυναίκες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση έχουμε την Maraz Zsuzsanna από την Ουγγαρία, 17ηστη γενική κατάταξη.

Ο Αγώνας ξεκίνησε στις 6:00 το πρωί της Παρασκευής κάτω από την Ακρόπολη και ο τελευταίος αθλητής τερμάτισε το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Πηγή: ΕΡΤ Καλαμάτας

μοιραστειτε το:

Comments are closed.