Δωρεά ποδηλάτου με πολλαλά οφέλη

0

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ “ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΝΗ” ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΥΠΑΣ

Σε δωρεά ενός στατικού ποδηλάτου με ειδικό μηχανισμό. ο οποίος θρυμματίζει πλαστικό μιας χρήσεως (ποτήρια, καλαμάκια και κυρίως μπουκάλια νερού) στο δημοτικό σχολείο Στούπας, προχώρησε ο Σύλλογος “Καθαρή Μάνη”, προκειμένου οι μαθητές παίζοντας να εκπαιδευθούν στην ανακύκλωση και ν αφυπνισθούν γύρω από περιβαλλοντικά θέματα. Η κατασκευή του ποδηλάτου έγινε από την εθελοντική ομάδα R.A.D.I.K.A.L.A. (Recycling, Awareness, Design, Innovation, Kalamata, Association) η οποία έχει σαν σκοπό , μέσα από την σωματική άσκηση και την δημιουργία πρωτοποριακών μεθόδων ανακύκλωσης, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με το περιβάλλον και την υγεία. Οι μαθητές μ’ ενθουσιασμό και περιέργεια έκαναν μια πρώτη δοκιμή και όσοι συγκεντρώσουν αρκετές ώρες ποδηλασίας θα κάνουν δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοίας με τις βάρκες οι οποίες θα κατασκευασθούν από τα θραύσματα αυτά.

kathari mani 4

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου “Καθαρή Μάνη”, που υπογράφεται από την Σοφία Χριστοφιλοπούλου (ιατρό παθολόγο phD) και τον Χρήστο Κισκήρα (εκπαιδευτικό) εκφράζονται ευχαριστίες προς «την Διευθύντρια του σχολείου κ Κάτσικα Αθανασία η οποία μαζί με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς αγκάλιασαν από την αρχή την ιδέα αυτή και σύντομα θα σχεδιάσουμε όλοι μαζί (δάσκαλοι και σύλλογος “Καθαρή Μάνη”) εκπαιδευτικές δραστηριότητες με περιβαλλοντικά θέματα μέσα από το παιχνίδι και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών».

Τα παιδιά γίνονται, πολύ πιο εύκολα από τους ενήλικες, δέκτες και πρεσβευτές γνώσεων και νέων αντιλήψεων. Είναι πιο δεκτικά και ευαίσθητα σε θέματα προστασίας των ζώων και του περιβάλλοντος και οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρώνονται κυρίως σε αυτά.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.