Δωρεάν μαστογραφίες στην Πύλο και στη Χώρα

0

Κινητή Μονάδα Μαστογράφου θα βρίσκεται την Παρασκευή και το Σάββατο (12 και 13 Απριλίου) στο Δήμο Πύλου Νεστορος, και ειδικότερα στην Πύλο και στη Χώρα για μαστογραφία γυναικών ηλικίας από 40 έως 70 ετών για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Ο Δήμος Πύλου Νέστορος συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας πρόληψης και ενημέρωσης η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται:

Παρασκευή 12 Απριλίου 

Στην Χώρα, απέναντι  από το Δημαρχείο Χώρας. Τηλέφωνο για ραντεβού: 2763031200 από 9/4/19  (10.00-13.00) 

Σάββατο 13 Απριλίου

Στην Πύλο, Πλατεία Νέστορος, έμπροσθεν Δημαρχείου. Τηλέφωνο για ραντεβού: 2723360210 από 9/4/19 (10.00-13.00)

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, δήλωσε τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ως δημοτική αρχή να στηρίζουμε τέτοιου είδους δράσεις προληπτικής ιατρικής ούτως ώστε οι γυναίκες του δήμου μας να εξετασθούν και να ενημερωθούν σωστά. Είμαστε έμπρακτα ευαισθητοποιημένοι στα θέματα υγείας διοργανώνοντας κάθε τόσο εξετάσεις προληπτικού ελέγχου και ημερίδες ενημέρωσης των πολιτών γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.