Δυσαρεστημένοι ο Π. Νίκας και οι υπάλληλοι του ΤΕΙ Πελοποννήσου

0
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Για «προχειρότητα με την οποία προωθούνται οι διαδικασίες συνένωσης» του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου έκανε λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Παν. Νίκας κατά τη σημερινή συνάντησή του με εκπροσώπους του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΤΕΙ, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, στο Δημαρχείο, ενώ εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης στην Περιφέρειά μας.

Επίσης ο κ. Νίκας εξέφρασε την άποψη ότι από την προωθούμενη διαδικασία συνένωσης «πλήττεται κυρίως το ΤΕΙ, που έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις εξέλιξης».

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Πελοποννήσου, οι μόνοι απ’ όλες τις κατηγορίες απασχολουμένων στο τριτοβάθμιο ίδρυμα της Καλαμάτας που έχουν αντιδράσει, εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για τη διοικητική λειτουργία του νέου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπως αυτό θα προκύψει από τη συνένωσή του με το ΤΕΙ Πελοποννήσου και τη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Πελοποννήσου.

Ο Δήμαρχος μίλησε για προχειρότητα με την οποία προωθούνται οι διαδικασίες συνένωσης και εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εάν δε ληφθούν άμεσα, μελετημένα και επαρκή μέτρα κατά τα διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα.

Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι από την προωθούμενη διαδικασία συνένωσης πλήττεται κυρίως το ΤΕΙ, που έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις εξέλιξης.

Κι όλα αυτά, όταν απ’ όλη τη διαδικασία συγχώνευσης του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου η Καλαμάτα βγαίνει ωφελημένη, καθώς εκτός από τη φιλολογική σχολή που ήδη λειτουργεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, σε αυτή, σύμφωνα με νομοσχέδιο, ιδρύονται δύο 2 πανεπιστημιακές σχολές, Γεωπονίας – Τροφίμων και Διοίκησης, με 6 συνολικά Τμήματα. Ακόμα η Καλαμάτα προβλέπεται να είναι η έδρα του ιδρυόμενου Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου (Π.Ε.Κ.), ως ακαδημαϊκής μονάδας του Ιδρύματος, με 13 Ινστιτούτα και 2 παραρτήματα, από τα οποία τα 5 θα λειτουργούν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ!

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Πελοποννήσου, απέστειλε στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, στους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιο Κατσή, ΤΕΙ Πελοποννήσου Ιωάννη Καπόλο και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλειο Τριανταφύλλου ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσής του, που πραγματοποιήθηκε την 8η Απριλίου 2019, με την οποία «εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τη διοικητική λειτουργία του νέου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπως αυτό θα προκύψει από τη συνένωσή του με το ΤΕΙ Πελοποννήσου και τη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας» και καταλήγει:

  1. Θεωρούμε ότι η έδρα των Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου δεν μπορεί να είναι άλλη από την πόλη της Καλαμάτας και ζητούμε τη σχετική πρόβλεψη στο επικείμενο σχέδιο νόμου, με παράλληλη συνέχιση ισχύος του υπάρχοντος οργανισμού Διοικητικών Υπηρεσιών του ΤΕΙ μέχρι την εφαρμογή νέου πλήρους οργανισμού.
  2. Ζητούμε πρόβλεψη στο νόμο για άμεση κατάθεση εντός 30 ημερών από τη Σύγκλητο, του νέου οργανισμού Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που θα καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες σε όλες τις πόλεις του Ιδρύματος».
μοιραστειτε το:

Comments are closed.