Δριμεία επίθεση στον Δήμαρχο Καλαμάτας

0

Μετά την απαξιωτική και προσβλητική απάντηση του Παν. Νίκα σε 14 δημότες που διατύπωσαν με κοινή επιστολή δημόσια την άποψή τους για το μέλλον της Καλαμάτας, με αφορμή το κόψιμο του Φεστιβάλ Δρόμου, ένας εξ αυτών, ο φοροτεχνικός Ηλίας Καλαφακάκος, του τα λέει «χύμα και τσουβαλάτα».

Με βαρείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, χαρακτηρισμούς, και μάλλον εν θερμώ, επέλεξε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, να απαντήσει (μόνο) μέσω της εφημερίδας «Ελευθερία» -στην οποία έστειλε προφανώς το κείμενο (εδώ) Κυριακάτικα- στους 14 πολίτες που με επιστολή τους επέκριναν το «κόψιμο» του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας. Έτσι, η “φωτιά” που “άναψε” με το κόψιμο του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, “αναζωπυρώθηκε”, με την απάντηση του δημάρχου.

Οι 14 δημότες της Καλαμάτας στην κατακλείδα της επιστολής τους (εδώ), “τόλμησαν” να πουν με αφορμή τη «βίαιη» διακοπή του Φεστιβάλ Δρόμου, ότι «είμαστε εδώ και αν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε, πρέπει να γίνουμε μπροστάρηδες. Όλοι. Να βγούμε μπροστά. Να πάρουμε πρωτοβουλία. Να έχουμε άποψη. Να την λέμε. Να δημιουργούμε. Μόνο έτσι δεν θα μας ματαιώνουν. Μόνο έτσι δεν θα είναι κάθε μέρα μια στάση αλλά μια εκκίνηση».

Και ο δήμαρχος επέλεξε (μέσω «Ελευθερίας») να απαντήσει απαξιωτικά και προσβλητικά: «με τη στρεψοδικία, την παραπληροφόρηση και την αλαζονεία της παντογνωσίας, κανένας δε χτίζει το μέλλον ούτε δίνει προοπτική, έστω κι αν χρησιμοποιήσει ψευδοποιητικό ύφος για να εγείρει συναισθήματα και να συμπαρασύρει κόσμο».

Τους παρότρυνε μάλιστα «να ασχολείστε με τα κοινά», παραδεχόμενος ότι «πολλοί -οι περισσότεροι- το κάνετε χρόνια τώρα, σε διάφορους χώρους και φορείς», χωρίς δηλαδή να τους καταλογίζει κάτι μεμπτό από τη μέχρι τώρα στάση τους.

Η απάντηση ήλθε σήμερα (6/8/18), από έναν εκ των υπογραφόντων την επιστολή για το Φεστιβάλ Δρόμου, τον φοροτεχνικό Ηλία Καλφακάκο, ο οποίος σε καθαρά προσωπική επίθεση στον δήμαρχο κ. Νίκα μέσω του FB αναφέρει:

«Μιλάει για στρεψοδίκια, αυτός που βάζει παράνομα πρόστιμα στα δεσποζόμενα ζώα και αδυνατεί να προστατέψει τους δημότες από τα αδέσποτα. Μιλάει για μέλλον ο Δήμαρχος ο οποίος έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι δεν έχει όραμα για την πόλη γιατί δεν χρειάζεται, μιλάει για παντογνωσία ο Δήμαρχος που έχει άποψη για όλα τα θέματα, από τη θέση του λιμανιού μέχρι το είδος των δέντρων στους δρόμους, μιλάει για αλαζονεία ο Δήμαρχος που την άποψη του αυτή την επιβάλλει εδώ και χρόνια χωρίς καμία λογική εξήγηση, χωρίς να ζητά ποτέ συγγνώμη και που αναφέρεται στον Δήμο ως “Ο Δήμαρχος”».

kalfakakos

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΛΙΑ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Όλο το κείμενο της απάντησης του κ. Καλφακάκου,που φέρει τον τίτλο «Για εμάς υπάρχει μόνο το “όλοι μαζί”» έχει ως εξής:

Όταν είσαι ένας απλός πολίτης με ανησυχίες και ερωτήματα και στέκεται απέναντι σου ολόκληρος Δήμαρχος και προσπαθεί να σε υποτιμήσει, μάλλον τα ερωτήματα σου θα πολλαπλασιαστούν.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο δήμαρχος Καλάματας Κος Παναγιώτης Νίκας ανησυχεί ότι κανείς δεν χτίζει το μέλλον με την αλαζονεία της παντογνωσίας και κρίνει ως ψευτοποιητικό το ύφος στα λόγια των πολιτών της πόλης του.

Μιλάει για στρεψοδίκια, αυτός που βάζει παράνομα πρόστιμα στα δεσποζόμενα ζώα και αδυνατεί να προστατέψει τους δημότες από τα αδέσποτα. Μιλάει για μέλλον ο Δήμαρχος ο οποίος έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι δεν έχει όραμα για την πόλη γιατί δεν χρειάζεται, μιλάει για παντογνωσία ο Δήμαρχος που έχει άποψη για όλα τα θέματα, από τη θέση του λιμανιού μέχρι το είδος των δέντρων στους δρόμους, μιλάει για αλαζονεία ο Δήμαρχος που την άποψη του αυτή την επιβάλλει εδώ και χρόνια χωρίς καμία λογική εξήγηση, χωρίς να ζητά ποτέ συγγνώμη και που αναφέρεται στον Δήμο ως “Ο Δήμαρχος”.

Και είναι παρωπιδικό να στέκεται σε αυτό που θέλει να αποφύγει μια κοινωνία, δηλαδή την γκρίνια, την μιζέρια και την φοβία και να μη λέει λέξη για αυτά που θα έπρεπε να θέλει να πετύχει, δηλαδή τον αλληλοσεβασμό, την συνεννόηση, την στρατηγική, την πρόοδο.

Όπως ο ίδιος παραδέχεται, υπάρχουν άνθρωποι που χρόνια προσφέρουν αφιλοκερδώς και με συνέπεια στην πόλη. Και ενώ κάποιος θέλει να υπάρχει μόνο αυτός, κάποιοι θέλουμε να συνυπάρχουμε «όλοι μαζί».

* με αφορμή αυτό http://bit.ly/2AMmtML και μετά αυτό http://bit.ly/2vJWyzz

μοιραστειτε το:

Comments are closed.