Δοκιμάστηκαν τα φετινά ελαιόλαδα

0

Τα ελαιόλαδα της φετινής ελαιοκομικής περιόδου παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του Αγροτικού Συλλόγου Καλαμάτας, χθες Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο “Rex”.

Στην εκδήλωση έγινε γευσιγνωστική δοκιμή από τρεις ειδικούς γευσιγνώστες ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα μεσσηνιακά ελαιόλαδα της φετινής περιόδου, σε μια εσπερίδα με παράλληλη θεματολογία εισηγητών.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εισηγητές:

  • Κέλλυ Μπουκέα, κλινική διαιτολόγος, προϊσταμένη τμ. Διαιτολογίας & διατροφής Γ.Ν. Καλαμάτας που παρουσίασε τα νεότερα δεδομένα για τη συμβολή του ελαιολάδου στην υγεία.
  • Ανδρέας Κρασσακόπουλος, γεωπόνος ΔΑΟΚ Μεσσηνίας αναφέρθηκε στα προβλήματα που προέκυψαν στην ελαιοκαλλιέργεια τη φετινή περίοδο και στην επίδρασή τους στο τελικό προϊόν.
  • Δρ. Τάκης Παπαδόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός, PhD Πανεπιστημίου Illinois, συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μίλησε για τη δυνατότητα διερεύνησης της δυναμικής του πληθυσμού του δάκου στην Μεσσηνία και επίλυσης του οξυμένου προβλήματος με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία.

και οι γευσιγνώστες ελαιολάδου:

  • Κώστας Λύρης, γεωπόνος, σύμβουλος επιχειρήσεων, ειδικός σε θέματα ελαιολάδου, panel leader του NYIOOC και συνεργάτης του Olive Oil Times educational lab.
  • Γιώργος Κουτέλας, γευσιγνώστης επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου, συνιδρυτής του Σχολείου Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας.
  • Αριστείδης Παπανικολάου, γεωπόνος ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, γευσιγνώστης ελαιολάδου.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.