Διπλό χτύπημα απο το χαλάζι

0

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 48ωρο η κακοκαιρία έπληξε περιοχές της Αρκαδίας, με χαλαζόπτωση, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες

Συγκεκριμένα μετά τη χαλαζόπτωση του Σαββάτου  που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε χωριά της Τεγέας, η κακοκαιρία έπληξε τη Δευτέρα 11 Μαΐου και άλλες περιοχές της Αρκαδίας. Μία ακόμα δυνατή χαλαζόπτωση στην Τεγέα, τη Βλαχοκερασιάς, τη Μεγαλόπολης του τέως δήμου Βαλτετσίου και τη Σκυρίτιδα του τέως δήμου Φαλάνθου, αποτελείωσε τις καλλιέργειες κερασιάς, αχλαδιάς, μηλιάς, και πατάτας, όπου σε πολλές περιοχές έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Το χαλάζι έπεφτε με μεγάλη ένταση προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο και στα προϊόντα. Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν στον κάμπο, κυρίως στη περιοχή Δυτική Τεγέας, όπου επλήγησαν καλλιέργειες κερασιάς και αχλαδιάς. Ζημιά, έχουν προκληθεί επίσης και καλλιέργειες μηλιάς, ενώ οι αγρότες εκφράζουν φόβους για τις πατάτες, ότι δηλαδή είναι πολύ πιθανόν να σαπίσει ο σπόρος που έχουν φυτέψει.

ΑΙΤΗΜΑ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης -όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια- ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Ευάγγελο Γιαννακούρα και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Άμεσο έλεγχο των καλλιεργειών και των περιοχών της Αρκαδίας που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση το Σάββατο (9 Μαΐου 2015).

Ο κ. Τατούλης επικοινώνησε επίσης με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, από τις οποίες ζήτησε να προβούν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών και την προώθηση των διαδικασιών αποζημίωσης των παραγωγών της Τεγέας, που επλήγη ιδιαίτερα, αλλά και των άλλων περιοχών της Αρκαδίας, που υπέστησαν καταστροφές από το χαλάζι.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.