“Δικαιώνονται οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη”

0

Ως έργο «ώριμο χάριν των μεθοδικών βημάτων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που εξασφαλίζουν την πραγματοποίησή του», χαρακτηρίζεται ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος- Μεθώνη, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία προστίθεται πως είναι «ώριμο χάριν των μεθοδικών βημάτων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που εξασφαλίζουν την πραγματοποίησή του. Άρα η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. οφείλει άμεσα, χωρίς χρονοτριβές, να περάσει στην επόμενη φάση, στην τροχιά υλοποίησης του έργου. Για το καλό του τόπου μας!».

Στην ίδια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται ότι «αυτοί που μας κουνούσαν το δάχτυλο ότι δεν δημοπρατήσαμε το 2015 την παραλιακή χάραξη, την οποία είχαν εντάξει στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μόλις 2 ημέρες πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων, χωρίς ένα ευρώ χρηματοδότηση, που με αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος διαφωνούσαν με το χαρακτηρισμό του έργου ως φαραωνικό κτλ, κατανοούν σήμερα την ορθότητα και την υπευθυνότητα της διαχείρισης και της δρομολόγησης του έργου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλαμβάνονται πως άλλος δρόμος υλοποίησης του έργου, πέραν αυτού που επέλεξε η κυβέρνησή μας, δεν υπάρχει».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αναμφίβολα, είναι ενδιαφέρουσα, αν και λίγο διασκεδαστική, η σταδιακή συνειδητοποίηση εκ μέρους τοπικών βουλευτών και στελεχών της ΝΔ της ορθότητας των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περίπτωση του κομβικής σημασίας έργου για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, του οδικού άξονα ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ, η αλλαγή στάσης  τους είναι εντυπωσιακή!

Αυτοί που μας κουνούσαν το δάχτυλο ότι δεν δημοπρατήσαμε το 2015 την παραλιακή χάραξη, την οποία είχαν εντάξει στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μόλις 2 ημέρες πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων, χωρίς ένα ευρώ χρηματοδότηση, που με αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος διαφωνούσαν με το χαρακτηρισμό του έργου ως φαραωνικό κτλ, κατανοούν σήμερα την ορθότητα και την υπευθυνότητα της διαχείρισης και της δρομολόγησης του έργου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλαμβάνονται πως άλλος δρόμος υλοποίησης του έργου, πέραν αυτού που επέλεξε η κυβέρνησή μας, δεν υπάρχει.

Η πραγματικότητα συνοψίζεται στις εξής τρεις αλήθειες:

Ι) Η “παραλιακή” χάραξη είναι 50% δαπανηρότερη της εναλλακτικής που προώθησε η κυβέρνησή μας.
ΙΙ) Θα απαιτούσε εδαφολογικές μελέτες που, αν ποτέ ολοκληρώνονταν, θα αξίωναν επιπρόσθετα έργα απροσδιόριστου κόστους, χωρίς καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
ΙΙΙ) Το έργο κατασκευής – αναβάθμισης της Εθνικής Οδού Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος και Πύλος – Μεθώνη είναι ώριμο. Για μια ακόμη φορά, υπογραμμίζουμε πως δρομολογήθηκε τα τελευταία χρόνια με την επίλυση όλων των αδειοδοτικών, μελετητικών και χρηματοδοτικών εκκρεμοτήτων. Θα είναι συνολικού μήκους 50χλμ. και θα υλοποιηθεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Θα ανήκει στο Δημόσιο, το οποίο διατηρεί τον ισχυρό ρυθμιστικό και εποπτικό του ρόλο, δεν θα έχει διόδια. Ήδη έχει γίνει η προκήρυξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού.

Είναι λοιπόν ώριμο χάριν των μεθοδικών βημάτων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που εξασφαλίζουν την πραγματοποίησή του. Άρα η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. οφείλει άμεσα, χωρίς χρονοτριβές, να περάσει στην επόμενη φάση, στην τροχιά υλοποίησης του έργου. Για το καλό του τόπου μας!

Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι “πεισματάρες”. Στο τέλος βρίσκουν τρόπους να “επιβληθούν”. Θα το αντιλαμβάνονται, αργά και οδυνηρά, οι πρωταθλητές του “φαίνεσθαι»!

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.