Διευκρινίσεις για το καθεστώς στην παραλία της Μ. Μαντίνειας

0
ΖΗΤΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Διευκρινίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες για ζητήματα που αφορούν το καθεστώς και την χρήση γης στα παράλια της Μικρής Μαντίνειας ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με έγγραφό του προς την Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του, το οποίο ο περιφερειάρχης κοινοποιεί επίσης προς την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μεσσηνίας, αλλά και προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, σημειώνει:

“Σε συνέχεια των σημερινών σχετικών δημοσιευμάτων που αφορούν εξώδικο ιδιοκτητών από τη Μ. Μαντίνεια για τη διάβρωση των ακτών, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα εξής:

  1. Αν υπάρχουν ζητήματα καταπατήσεων με τον αιγιαλό στη συγκεκριμένη περιοχή της Τ.Κ. Μ. Μαντίνειας.
  2. Αν έχουν εκδοθεί νομίμως οικοδομικές άδειες στις ιδιοκτησίες στην υπό εξέταση περιοχή. Αν όχι, να μας γνωρίσετε αν έχουν νομιμοποιηθεί ή έχει κινηθεί διαδικασία νομιμοποίησης κατασκευών.
  3. Αν έχει διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών προς τη θάλασσα, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 1337/83 δεδομένου των εμπειριών μας από το Μάτι Αττικής.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μεσσηνίας στην οποία κοινοποιείται το παρόν, να προχωρήσει άμεσα σε αυτοψία του χώρου και να μας ενημερώσει υποβάλλοντας σχετικό φάκελο”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.