Διεκδικούν την πατρότητα των κονδυλίων για το λιμάνι Κυπαρισσίας

0

“Το έργο αυτό δεν χαρίστηκε από κανέναν κ. Χαρίτση και σε κανέναν νεοεκλεγέντα Δήμαρχο”, αναφέρεται σε δελτίο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σχετικά με την εξασφάλιση 2,4 εκατομμυρίων ευρώ για το λιμάνι της Κυπαρισσίας, “μετά από δική του επιμονή και παρέμβαση”, σύμφωνα με δηλώσεις του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη. Η χρηματοδότηση, σύμφωνα με το δελτίο τύπου “έγινε γιατί η προσέγγιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπό τον κ. Τατούλη είχε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, μελετητική ωριμότητα, γνώση και διεκδικητικότητα”.

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Τριφυλίας κ. Γιώργου Λεβεντάκη, σχετικά με την εξασφάλιση 2,4 εκατομμυρίων ευρώ για το λιμάνι της Κυπαρισσίας, “μετά από δική του επιμονή και παρέμβαση”. Εκτός αν πρόκειται για άγνοια ή ημιμάθεια. Δεν εξηγείται διαφορετικά γιατί επικαλείται μόνο τη δική του προφορική παρέμβαση και επιλέγει να αποκρύπτει όλη τη διοικητική προετοιμασία και μελετητική ωριμότητα του έργου, ώστε να είναι εφικτή η διεκδίκηση των πόρων αυτών.

Τονίζουμε ότι το έργο αυτό δεν χαρίστηκε από κανέναν κ. Χαρίτση και σε κανέναν νεοεκλεγέντα Δήμαρχο. Τη μελέτη, όπως και το τεχνικό δελτίο του έργου η Περιφέρεια Πελοποννήσου τα ετοίμασε με τις δικές της υπηρεσίες, όπως επίσης η διεκδίκηση του ποσού έγινε μετά από συμφωνία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για την αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Άλλωστε είναι γνωστή και αποδεδειγμένη η αποτελεσματικότητα της αξιοποίησης του ΠΔΕ από τον κ. Τατούλη και το πόσο έχει αυτό ωφελήσει την Πελοπόννησο.

Είναι τουλάχιστον λυπηρό ακόμα και σήμερα να επιμένουν να εμφανίζονται επίδοξοι πατερούληδες των έργων, χωρίς να τα γνωρίζουν ουσιαστικά και χωρίς ποτέ να έχουν κάνει τίποτα για την εξασφάλισή τους, με μόνο στόχο να παραπλανήσουν τους πολίτες ή να εξαργυρώσουν πολιτικά γραμμάτια.

Η εξασφάλιση του ποσού των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στον προσήνεμο μόλο του λιμανιού της Κυπαρισσίας έγινε γιατί η προσέγγιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπό τον κ. Τατούλη είχε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, μελετητική ωριμότητα, γνώση και διεκδικητικότητα. Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά άλλωστε ότι η πλειοψηφία των έργων στην περιοχή της Τριφυλίας φέρουν τη σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.