Διεκδικήσεις του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης

0

Με τις τελευταίες εξελίξεις και την κρίσιμη κατάσταση που υπάρχει στην χώρα μας με την πανδημία του νέου κορονοϊού, παροτρύνουμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να εφαρμόζουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό σύμφωνα με τις υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι οι πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις, για την αντιμετώπιση της επιδημίας, επιχειρούν να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει έναν αντικειμενικό κίνδυνο, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ δήλωσε ο πρωθυπουργός. Είμαστε σε πόλεμο και η πολιτίκη τους μας αφήνει άοπλους. Αυτή τη μάχη τη δίνουν ,οι γιατροί και νοσοκόμοι όλης της χώρας, την δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες που βλέπουν την παραγωγή τους σε «καραντίνα», την δίνουν οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι που κλέινουν τα μαγαζία τους χωρίς να ξέρουν τι θα γίνει,την δίνουν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό που δεν ξέρουν αν θα έχουν δουλειά και πως θα τα βγάλουν πέρα,αυτή την μάχη την δίνει ο λάος. Και η πολίτικη τους, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της υγείας μας αφήνει άοπλους!

Χαρακτηριστικά στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, δεν υπάρχει ούτε μία χειρουργική μάσκα, δεν έχουν σταλεί ούτε τα στοιχειώδη είδη υγιεινής του χώρου, όπως χλωρίνη. Η έλλειψη μέτρων προστασίας εκθέτει σε κίνδυνο τόσο το προσωπικό όσο και τους υπόλοιπους ασθενείς που προσέρχονται για άλλους λόγους στα Κέντρα Υγείας. Ο αυξανόμενος αριθμός υγειονομικών που μπαίνουν σε καραντίνα στο νομό μας, αποκαλύπτει την πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση σε αυτή την κατάσταση αποφάσισε να προσθέσει και τι μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο ΓΝ Καλαμάτας, αποδυναμώνοντας τα και άλλο. Είναι πιο απαραίτητη από ποτέ η ενίσχυση των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) του νομού Μεσσηνίας. Ώστε να αποσυμφορηθούν τα ΓΝ Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, να εξασφαλιστεί η περίθαλψη των χιλιάδων ασθενών με ήπια συμπτώματα που δε θα χρειαστούν νοσηλεία, αλλά και των χρoνίως πασχόντων που πρέπει να παρακολουθείται η υγεία τους.Όχι μόνο να μην μετατεθεί κανείς γιατρός απο τα Κέντρα Υγείας άλλα να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο προσωπικό για την πλήρη λειτουργία τους, όπως και για το ΓΝ Καλαμάτας που τα κενά του υπήρχαν πολύ πριν την επιδημία.

Διεκδικούμε με βάση την κατάσταση στην χώρα:

  • Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
  • Να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και στην ύπαιθρο, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.
  • Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.
  • Να καταβληθούν άμεσα όλες οι αποζημιώσεις που οφείλονται στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
  • Να υπάρχει αποζημίωση και κάλυψη χαμένου εισοδήματος για προϊόντα που οφείλονται σε επιπτώσεις ή στα αναγκαία μέτρα για προφύλαξη από τον κορονοϊό.
  • Να υπάρχει αποζημίωση, όπως και πρέπει να συμβεί για όλο τον ελληνικό λαό, για αγρότες – κτηνοτρόφους που θα νοσήσουν και δεν θα μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους ή να εκτελέσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.