Διεθνές συνέδριο στην Καλαμάτα

0

Για τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στην Καλαμάτα τον Οκτώβριο ενημέρωσαν τον δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα, τον οποίο επισκέφθηκαν στο γραφείο του, στο ιστορικό δημαρχείο, το βράδυ της Τρίτης 12 Ιουνίου 2018, ο Διευθυντής του 2ου Λυκείου Καλαμάτας Θεόδωρος  Σταυριανόπουλος και ο καθηγητής Γιώργος Δρέττας,

Το συνέδριο που διοργανώνουν το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, η Eurostat, η ΕΛΣΤΑΤ και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2018.

Τίτλος του συνεδρίου είναι: «Smart Statistics 4 Smart Cities – Έξυπνες στατιστικές για έξυπνες πόλεις» και θέμα του: «Μαζικά δεδομένα και αξιόπιστες στατιστικές για τη λειτουργία μιας σύγχρονης πόλης».

Αντικείμενά του θα είναι: υγεία, μεταφορές, τουρισμός, πολιτισμός και οριζόντια θέματα όπως: η συνεργασία Δημοτικών Αρχών με στατιστικές υπηρεσίες και λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα, εμπιστευτικότητα και ασφάλεια των δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη, διαφάνεια, δεξιότητες, επενδύσεις κ.ά.

Ο κ. Νίκας διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει έμπρακτα την προετοιμασία και διενέργεια αυτού του συνεδρίου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.