Διαφωνεί με την ονομασία “Θ. Αγγελόπουλος”

0

ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τη διαφωνία της με το να φέρει το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας το όνομα του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, επαναλαμβάνει η διοίκηση του Δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, με επιστολή της προς τον Δήμο Καλαμάτας τη θέση της αυτή, την οποία αρχικά είχε γνωστοποιήσει τον Φεβρουάριο του 2015.

Μια κίνηση, η οποία μάλιστα γίνεται τις παραμονές εντοιχισμού πλάκας με το όνομα του Θ. Αγγελόπουλου στο αμφιθέατρο του Ε.Κ., που συνοδεύεται από διήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης το Σαββατοκύριακο10 και 11/2/2018 (δείτε εδώ) στο μεγάλο Έλληνα Διεθνούς φήμης σκηνοθέτη, με καταγωγή από τη Μεσσηνία.

Όπως αναφέρει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ότι «είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας με την ονομασία “Θ. Αγγελόπουλος” στην είσοδο του αμφιθεάτρου του κτηρίου του Ε.Κ. Καλαμάτας».

Αιτιολογώντας την απόφαση, στην επιστολή σημειώνεται πως «η ονομασία του αμφιθεάτρου ως “Θ. Αγγελόπουλος” δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία και τους αγώνες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης μας», και προστίθεται ότι «η ονομασία αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να δοθεί σε ένα από τα δεκάδες ακίνητα που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας».

Στο ίδια επιστολή αναφέρεται ότι ιδιοκτησιακά το κτήριο ανήκει στο Εργατικό Κέντρο, σημειώνοντας σχετικά: «Θεωρούμε ότι το κτήριο ιδιοκτησίας Ο.Α.Ε.Δ. είναι ουσιαστικά δικό μας γιατί έγινε με δικούς μας αγώνες και προσπάθειες, όπως επίσης με χρήματα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας που ως γνωστό προέρχοντο από εισφορές εργαζομένων».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.