Διαφάνεια, λογοδοσία, ισονομία υπόσχεται ο Ι. Μπουντρούκας

0

“Δηλώνω απερίφραστα ότι η νέα περιφερειακή αρχή θα στηρίζεται στο τρίπτυχο διαφάνεια, λογοδοσία, ισονομία. Η δική μας παρέμβαση είναι παρέμβαση σύνθεσης απόψεων και δυνάμεων και σύνδεσης με την κοινωνία”, τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μπουντρούκας, μετά την επίσημη στήριξή του από το Κίνημα Αλλαγής που ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Φώφη Γεννηματά σήμερα Τετάρτη (07/11/18) το απόγευμα, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης..

Ο κ. Μπουντρούκας αφού ευχαρίστησε για την απόφαση της στήριξής του, επικεφαλής της παράταξης “Πελοποννησιακή Συμμαχία 2019”, επιτέθηκε στην υπό τον Π. Τατούλη περιφερειακή αρχή , σημειώνοντας ότι «εμείς, αντίθετα με την περιφερειακή αρχή θα στηριχθούμε στην κοινωνία, όχι στην επικοινωνία» και κάλεσε σε κοινό αγώνα

Ο κ. Μπουντρούκας στην ομιλία του, που έγινε παρουσία της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφης Γεννηματά, βουλευτών, στελεχών του Κινήματος και πολιτών, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Καλωσορίζω και ευχαριστώ όλους για την ομόφωνη στήριξη. Είναι μια απόφαση που συνδέεται με την εντοπισμένη ανάγκη να ανατρέψουμε τη κατάσταση στην Περιφέρειά μας, που θεωρείται επιβεβλημένη. Αυτό το λένε οι επιχειρηματίες, οι υπάλληλοι, οι αγρότες.

Η σημερινή περιφερειακή αρχή κινείται χωρίς να έχει ένα σαφές αναπτυξιακό σχέδιο και βασίζεται σε αυτοσχεδιασμούς που δεν φέρνουν απτά αποτελέσματα στον τόπο μας. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες να ανατρέψουμε την κατάσταση. Είμαστε πολλοί, καθημερινά γινόμαστε περισσότεροι και ήρθαμε για να μείνουμε στην Περιφέρεια, όχι για να εγκαταλείψουμε τη θέση μας την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Προέρχομαι από τον χώρο της ελεύθερης αγοράς και παλεύω με τα προβλήματα τη καθημερινότητας. Πάνω από όλα, με ενδιαφέρει η ουσία και το αποτέλεσμα. Ποτέ οι προσωπικές μου φιλοδοξίες δεν επηρέασαν τη μελλοντική μου κίνηση.

mpountroukas fwfh 5-1

Όπως πήγαμε όλοι μαζί στο Επιμελητήριο, έτσι θα πάμε και στην Περιφέρεια.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, ξεκίνησα μια προσπάθεια διαλόγου. Αυτό που ζητούν όλοι, είναι πρόσβαση στην ενημέρωση, αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, εξειδίκευση στην αγορά εργασίας, προσέλκυση επενδύσεων και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών. Όλοι απαιτούν μια καλύτερη καθημερινότητα. Δηλώνω απερίφραστα ότι η νέα περιφερειακή αρχή θα στηρίζεται στο τρίπτυχο διαφάνεια, λογοδοσία, ισονομία. Η δική μας παρέμβαση είναι παρέμβαση σύνθεσης απόψεων και δυνάμεων και σύνδεσης με την κοινωνία.

Εμείς, αντίθετα με την περιφερειακή αρχή θα στηριχθούμε στην κοινωνία, όχι στην επικοινωνία.

Δεν θέλουμε απλώς να καταγράψουμε τη δυναμική ενός πολιτικού φορέα. Επιδιώκουμε τη διεύρυνση, θα πορευτούμε ανεξάρτητοι, με σύμμαχό μας την ίδια την κοινωνία, χωρίς κομματικούς εναγκαλισμούς.

Αγαπητοί φίλοι, σημαντικός σταθμός σε αυτή την προσπάθεια, είναι η συμμαχία με την ανεξάρτητη παράταξη της ‘’Πελοποννησιακής Συμμαχίας’’. Καταλήξαμε σε μια βάση συνεργασίας και τους ευχαριστώ όλους τόσο για την επιλογή του προσώπου μου όσο και από την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.

Προτίθεμαι να παραιτηθώ τόσο από τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όσο και από τη θέση που κατέχω σε όλα τα επιμελητηριακά αξιώματα. Αν και δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, θα παραιτηθώ, σεβόμενος τους θεσμούς που υπηρετώ και όλους τους συνεργάτες μου. Αυτός ο αγώνας αξίζει για αυτόν τον τόπο, αξίζει για τους πολίτες, αξίζει για τις επόμενες γενιές.

Θα παρουσιάσουμε πρωτοβουλίες που θα κινητοποιήσουν τη νεολαία και η νόμιμη επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η στήριξη του πρωτογενούς τομέα θα είναι η βάση της πολιτικής μας και η αιχμή του δόρατος, ο τουρισμός.

Ο τόπος αυτός μένει σε ομηρεία συμφερόντων και προσωπικών επιλογών.

Ως το τέλος του χρόνου, θα έχουμε έτοιμο το πρόγραμμα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, θα μείνουμε στην Περιφέρεια. Δεν θα πηδήξουμε από τη βάρκα αν δεν έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Με σύνθεση δυνάμεων, με ειλικρινή διάλογο, με διαφάνεια, θα πάμε μπροστά και θα κερδίσουμε. Σας ευχαριστώ όλους. Καλόν αγώνα».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.