Διαμαρτυρία για τη μη έναρξη μαθημάτων στο Δ.ΙΕΚ Καλαμάτας

0

Ως σπουδαστές στην ειδικότητα Τέχνη της Φωτογραφίας στο Δ.Ι.Ε.Κ Καλαμάτας θα θέλαμε να «ευχαριστήσουμε» την κα Κεραμέως και την κυβέρνηση, που για ακόμη μία φορά τα μαθήματά μας ξεκινούν με… καθυστέρηση (αν και κάνουμε εξ αποστάσεως!).

Ενώ πάνω από δύο βδομάδες έχει ανακοινώνει το υπουργείο Παιδείας ότι θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του καινούριου εξαμήνου, τελικά (φυσικά) αυτά… δεν ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, αφού καθυστέρησαν οι αναθέσεις καθηγητών, με αποτέλεσμα το ένα Δ.ΙΕΚ μετά το άλλο να αναβάλουν τη μέρα έναρξης των μαθημάτων! Ακόμη όμως, μέχρι και χθες, υπάρχουν ειδικότητες και σχολές που δεν ξεκίνησαν τα μαθήματα…

Ενώ λοιπόν το υπουργείο «ξέχασε» να αναθέσει καθηγητές έγκαιρα, όπως και στο πρώτο εξάμηνο, θυμήθηκε να «κόψει» καθηγητές από εργαστηριακά μαθήματα σε πολλά Δ.Ι.Ε.Κ , ενώ η κατάσταση… στην οποία το υπουργείο αποδείχθηκε «ξεχασιάρικο» ακόμη μία φορά… με τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης δείχνει να έχει μείνει ίδια. Αλλού συνδεόμαστε με καθυστέρηση, αλλού δεν μπορούμε να συνδεθούμε καθόλου (όσοι δεν έχουν τεχνολογικά μέσα να μην ανησυχούν, το υπουργείο δεν έχει κάνει τίποτα), τα μαθήματα για το καινούριο εξάμηνο δεν έχουν ανανεωθεί ακόμα στο e- class.

Το έχουμε ξαναζήσει το έργο!

Βέβαια, κατανοούμε ότι το υπουργείο ήταν πολύ απασχολημένο τελευταία με τα νέα αντιδραστικά νομοσχέδια, όπως αυτό για την πανεπιστημιακή αστυνομία και με το να στέλνει ΜΑΤ στους φοιτητές που διεκδικούν να επιστρέψουν στα θρανία με ασφάλεια -όπως και εμείς-, από το να προσλάβει καθηγητές!

Τέλος, απαιτούμε άμεσα την λύση σε εύρεση εξοπλισμού που χρειαζόμαστε για την εκπλήρωση των εργαστηριακών μαθημάτων, όπως για παράδειγμά το μάθημα της Α/Μ φωτογραφίας που χρειαζόμαστε σκοτεινό θάλαμο, όπως επίσης και την εξασφάλισης όλως των εργαλείων και τον εξοπλισμό που χρειάζονται οι άλλες ειδικότητες για την σωστή εκμάθηση της ειδικότητας τους.

ΥΓ. Φαίνεται πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας έχει χάσει τη σύνδεση με την εκπαιδευτική πραγματικότητα, με τις ανάγκες των σπουδαστών, αλλά και μαθητών, φοιτητών!!

Δεν θα τους αφήσουμε άλλο να παίζουν με το μέλλον μας!

Δυναμώνουμε τη συλλογική διεκδίκηση, το τμήμα μας απαιτεί να ανοίξει εδώ και τώρα να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας!

Καλούμε τους σπουδαστές των άλλων ειδικοτήτων στο Δ.Ι.Ε.Κ Καλαμάτας να στηρίξουν την ανακοίνωση μας και να την συνυπογράψουν, στέλνοντας email: spoudastesartofphotokalamatas@gmail.com

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ Δ.Ι.Ε.Κ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.