Διακρίσεις για τους αθλητές ποδηλασίας του Π.Ο. Καλαμάτας

0

Στους διασυλλογικούς αγώνες ποδηλασίας που πραγματοποιήθηκαν στο Συκούριο της Λαρίσης το περασμένο Σαββατοκύριακο (2-3/3/2019), πήρε μέρος και ο Ποδηλατικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο Πολυχάρης», με τους αθλητές του να διακρίνονται.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων, την ομάδα εκπροσώπησε ο Μάρκος Μπαρμπετσέας στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 20χλμ στην κατηγορία εφήβων, καταλαμβάνοντας την 4η θέση με ελάχιστα δευτερόλεπτα απόσταση από το βάθρο των νικητών. Ο αγώνας είχε υψηλό ανταγωνισμό καθώς η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελούσε και κριτήριο για την συγκρότηση εθνικής ομάδας.

Τη δεύτερη ημέρα στο αγώνισμα της αντοχής απόστασης 95χλμ (3 στροφές * 33 χλμ) μετείχαν όλες οι ηλικιακές κατηγορίες. Οι εκκινήσεις κάθε κατηγορίας δίνονταν με χρονική διαφορά. Η αποστολή του Π.Ο. Καλαμάτας εκπροσωπήθηκε από 5 αθλητές:

  1. Λινάρδος Νίκος, κατ. ΟΠΕΝ 50+, 2η θέση
  2. Μπαρμπετσέας Μάρκος, κατ. Εφήβων, 4 θέση (στο photo finish)
  3. Πετρακόπουλος Γιάννης, κατ. Μάστερ Α, 2η θέση
  4. Δημητρακόπουλος Δημήτρης, κατ. Μάστερ Β, 2η θέση
  5. Κωνσταντόπουλος Νίκος, κατ. Μάστερ Γ, 4 θέση

Ο αγώνας διεξήχθη σε συνθήκες με δυνατό αέρα στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, στη διάρκεια του οποίου ο αθλητής Γιάννης Πετρακόπουλος, έχασε το γκρουπ μετά από πτώση και μηχανική βλάβη στα πρώτα 10χλμ του αγώνα , αλλά στην συνέχεια κάλυψε τη διαφορά και στο τέλος της πρώτης στροφής κατάφερε να ξαναμπεί στο γκρουπ. Ο Δημ. Δημητρακόπουλος κατάφερε να αποσπαστεί στην τελευταία ανηφόρα μαζί με άλλους 2 αθλητές, αλλά στην γραμμή του τερματισμού δεν στάθηκε τυχερός και τερμάτισε στην 2η θέση της κατηγορίας του και στην 3η της Γενικής κατάταξης.

Αξιοσημείωτη παρουσία ήταν αυτή του μεγαλύτερου ηλικιακά αθλητή της ομάδας Νίκου Κωνσταντόπουλου, που κατάφερε να σταθεί για περίπου 50χλμ στην παρθενική του εμφάνιση σε αγώνα αντοχής με τους προπορευόμενους αθλητές και τελικά να τερματίσει μετά από λίγα λεπτά κατακτώντας την 4η θέση στην κατ. μάστερ Γ’, μετά από έντονο συναγωνισμό. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αθλητής ασχολείται μόλις μερικούς μήνες το άθλημα.

Τέλος, ο Λινάρδος Νικόλαος τερμάτισε στην απόσταση ΟΠΕΝ 60χλμ κατακτώντας την 2η θέση έπειτα από 35 χρόνια αγωνιστικής απραξίας κάνοντας μια εντυπωσιακή επάνοδο.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.