Διακοπή ή μη ανανέωση της σύμβασης(;) οι 2 προτάσεις για το 5G

0
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ

Του ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΠΕΧΡΑΚΗ
Δημοτικού Συμβούλου Καλαμάτας
“Ανοιχτή πόλη – Ενεργοί πολίτες”

1) Τελικά είμαστε κομματικά φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο και δεν πρέπει να μας στηρίζουν οι ψηφοφόροι; ή είμαστε αντάρτες που δεν ακολουθούμε την «κομματική γραμμή» και γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει να μας στηρίζουν οι ψηφοφόροι στο δήμο; Ή αρκεί απλά να μην μας ψηφίζουν ανεξαρτήτως λόγου;. ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ θα λέμε ό,τι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών για να τα έχουμε καλά με τη συνείδηση μας και την κοινωνική και την πολιτική.

2) Όταν ο δήμαρχος της Καλαμάτας λέει ότι δεν θα ανανεώσω τη σύμβαση και θα κάνω ημερίδα για να διερευνήσω το ζήτημα, τι ακριβώς λέει στους πολίτες; Ότι είναι βέβαιος για την ασφάλεια των πολιτών που υπηρετεί ή το αντίθετο; Και από πότε οι πολίτες πρέπει να πουν «α, καλά όποτε θέλετε εσείς κύριοι ψάξτε το!». Προφανώς το Δ.Σ. οδηγήθηκε μέσα από αυτή τη δημαρχιακή οπτική και ανησυχία μονόδρομα στη διακοπή του προγράμματος και όχι με την τοποθέτηση του Μπεχράκη που μίλησε 10ος! Και καλά έκανε κατά τη γνώμη μου.

3) Δεν υπάρχει τριμερής συνεργασία κυβερνησης δήμου Wind. Αλλά δύο συμφωνίες της τότε Κυβέρνησης – Δήμου και Δήμου – Wind. Στο πρώτο σύμφωνο το υπουργείο δεν εμπλέκεται και δέχεται αρκετές αρμοδιότητες του Δήμου. Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αναλαμβάνει τα στοιχειώδη δωρεάν διάθεση συχνοτήτων στους παρόχους στο πλαίσιο του έργου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Τη διερεύνηση για εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης του έργου. Την προώθηση της συνεργασίας με ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου. Τη δημοσιότητα και παρουσίαση του έργου σε διεθνή φόρα. Αυτά για τους δήθεν φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη γνώμη μου, ο κ. Μαγκλάρας δεν έπρεπε να αφήσει τόσο ελεύθερο το πεδίο, ιδιαίτερα στα θέματα μετρήσεων και παραμέτρων που μετρούνται. Το “σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις” δεν επαρκεί σε κάτι νέο. Προφανώς έχει καλυφθεί από το γεγονός ότι ο Δήμος είναι ο πλέον αρμόδιος λόγω του χαρακτήρα της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για τις συγκεκριμενοποιήσεις χωρομέτρησης κεραιών εκπομπής.

4) Στη δεύτερη συμφωνία μεταξύ μεταξυ Δήμου και Wind η συμφωνία περιγράφει το πλαίσιο εφαρμοστικών διατάξεων χωρίς όμως να αναφέρει:
α) τα θέματα βιολογικής ασφαλείας των δημοτών, των απαιτούμενων εξειδικευμένων παραμέτρων και του τρόπου των μετρήσεων να αναφέρονται αναλυτικά και ιεραρχημένα, ούτε ζήτησε ο δήμος πριν από επιστημονικό φορέα τι να παρακολουθεί
β) Τα ασαφή οφέλη ουσιαστικά για τους πολίτες στη συνέχεια, πέρα από τις φωτογραφίσεις των στελεχών της εκάστοτε δημαρχιακής παράταξης
γ) Τις ανησυχητικές αναφερόμενες διατάξεις:
“Ρητώς συμφωνείται και αναγνωρίζεται από τα Μέρη πως η αντίστοιχη τεχνολογία 5G δεν είναι ακόμη ώριμη, ενώ ο τεχνολογικός εξοπλισμός, τόσο σε επίπεδο δικτύου όσο και σε επίπεδο τερματικού εξοπλισμού, βρίσκονται ακόμη σε πειραματικό στάδιο. Ως εκ τούτου, δεν παρέχεται οιασδήποτε φύσεως εγγύηση για τα αποτελέσματα του”, καθώς και
“Ρητά συμφωνείται από τα Μέρη ότι όλες οι πληροφορίες που τους αποκαλύπτονται ή θα τους αποκαλυφθούν κατά την εκτέλεση της παρούσας συμφωνίας ή εξ’ αφορμήςαυτής είναι εμπιστευτικές και απόρρητες (εφεξής καλούμενες χάριν συντομίας ως «Εμπιστευτικές Πληροφορίες»)“.

Τελικά, προς ψήφιση έφτασαν δύο προτάσεις, η πρώτη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, που αναφερόταν σε μη ανανέωση της σύμβασης στις 31/12 και η δεύτερη που ζητούσε τη διακοπή της σύμβασης στο τέλος του χρόνου.

Έπειτα από μια ψηφοφορία με 16 ψήφους αποφασίστηκε η διακοπή της σύμβασης, ενώ 13 ψήφους έλαβε η μη ανανέωση. Στην πλευρά που υπερίσχυσε και αποφάσισε συντάχθηκαν συνολικά 16 σύμβουλοι από 7 παρατάξεις που πιάνουν σχεδόν όλο το πολιτικό φάσμα πράγμα που αποδεικνύει ότι είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζεται σωστή διαχείριση. Πρόκειται για τις παρατάξεις των Β. Κοσμόπουλου, Β.Τζαμουράνη, Μ. Μάκαρη, Τ. Κουζή, Δ. Οικονομάκου και Μ. Αντωνόπουλου. Παρατάξεις που κάθε άλλο τεχνοφοβικού προσανατολισμού είναι. Η δε προσβολή της πόλης ως «ψεκασμένων» από ρεπορτάζ σκοπιμοτήτων, από δημοσιογράφο, θα καταγραφεί στη σκοτεινή πλευρά του πολέμου χωρίς μέτρα προστασίας και επιμελούς προσοχής εφαρμογής του 5G.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.