Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

0
ΣΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σύσκεψη σχετικά με την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της Καλαμάτας, μετά την προ ημερών υπογραφή συμφωνητικού με την ανάδοχο εταιρεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα, (Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019), κατά την οποία αποφασίστηκε η πρώτη ενημερωτική – διερευνητική διαβούλευση να πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2019 με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και δημοτών.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας, πήραν μέρος, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι και άλλοι αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, όπως και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάδοχος εταιρεία με την επωνυμία Σ. Ευσταθιάδης και Συνεργάτες Ε.Ε. και διακριτικό τίτλο «Συγκοινωνιακές Λύσεις» προσέφερε, στο πλαίσιο διαγωνισμού, έκπτωση 32% επί προϋπολογισμού μελέτης 144.540,38 € με το ΦΠΑ.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε το γενικό πλαίσιο, εντός του οποίου θα εκπονηθεί η μελέτη, παρουσιάσθηκαν αναλυτικά οι φάσεις της και η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων. Η πρώτη ενημερωτική – διερευνητική διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2019 στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας και θα κληθούν σ’ αυτήν εκπρόσωποι φορέων, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να μετάσχουν και οι πολίτες. Μάλιστα, θα δημιουργηθεί και ιστοσελίδα, από την οποία θα ενημερώνεται κάθε ενδιαφερόμενος, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να καταθέτει τις προσωπικές του απόψεις.

Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση της μελέτης θα ολοκληρωθεί σε 5 μήνες. Η ανάδοχος εταιρεία έχει στη διάθεσή της προθεσμία 12 μηνών για την ολοκλήρωση της μελέτης.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες φάσεις δημόσιας διαβούλευσης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.