Διάθεση 55 εκατ. € για υγεία εργασία και ρευστότητα επιχειρήσεων

0
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Πίστωση περίπου 55.000.000 € θα διαθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν εκ μέρους του δράσεις υπέρ των πολιτών της Περιφέρειας με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης από τον κορονοϊό. Οι δράσεις εστιάζονται σε τρεις βασικούς άξονες, την υγεία, την αγορά εργασίας / ανεργία και τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Στη συγκεκριμένη απόφαση κατέληξε η σύσκεψη που έγινε σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στην οποία έγινε αξιολόγηση των έργων, στο πλαίσιο σχετικής επιστολής που το υπουργείο είχε απευθύνει την περασμένη εβδομάδα προς την Περιφέρεια με την οποία ζητούσε να εκτιμήσει τις εν δυνάμει διαθέσιμες προς αυτό πιστώσεις της για την υλοποίηση εκ μέρους του των αναφερόμενων δράσεων.

“Τα χρήματα αυτά -περί το 1/3 του ΠΕΠ Πελοποννήσου και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου- θα επιστρέψουν στην Περιφέρεια υπό μορφή δράσεων υπέρ των πολιτών της” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Ο περιφερειάρχης διευκρίνισε ωστόσο ότι η πιο πάνω προς διάθεση στο υπουργείο πίστωση προέκυψε χωρίς καμία τροποποίηση
α) στα ενταγμένα έργα,
β) στα υπό αξιολόγηση έργα,
γ) στις ενεργές προσκλήσεις του ΕΣΠΑ,
δ) στην υλοποίηση των προγραμμάτων ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων (ΟΧΕ Μάνης, ΒΑΑ Καλαμάτας, ΒΑΑ Άργους – Ναυπλίου, ΤΑΠ ΤοΚ Αρκαδίας ) και
ε) σε ανελαστικές υποχρεώσεις οι οποίες συγχρηματοδοτούνται κυρίως από το ΕΚΤ αλλά και το ΕΤΠΑ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.