“Δημιουργική λογιστική” για το αεροπορικό κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα

0

Το θέμα της συμφωνίας Ελλάδας και Ισαήλ για την ίδρυση και λειτουργία σχολής πτήσεων (εκπαιδευτικό κέντρο) για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, ύψους 1,68 δισ. δολαρίων και διάρκειας 20 χρόνων, σχολίασε η ασχολούμενη με την Εθνική Άμυνα ενημερωτική ιστοσελίδα militaire.gr ως εξής:

«Η ανακοίνωση των Ισραηλινών για τη συμφωνία της Καλαμάτας, δημιουργεί ένα ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει το ΥΠΕΘΑ και όσοι πήγαν τη συμφωνία στη Βουλή. Η ανακοίνωση των Ισραηλινών κάνει λόγο για συμφωνία 20 χρόνων αλλά στη Βουλή τα κόμματα ενημερώθηκαν από το ΥΠΕΘΑ ότι η συμφωνία θα είναι για 22 χρόνια. Κι εδώ δεν ισχύει το “δε βαριέσαι”, ένα πάνω, ένα κάτω “δεν χάλασε ο κόσμος”. Άλλο 20 και άλλο 22, γιατί έτσι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την απάντηση στο ερώτημα, γιατί επέλεξαν την ακριβότερη πρόταση παρουσιάζοντας την ως… φθηνότερη. Πώς;

Με τη “δημιουργική λογιστική” των αρμοδίων λοιπόν η προσφορά της ELBIT ήταν 1δις 375 εκατομμύρια ευρώ διά 22 χρόνια μας κάνει 62,5 εκ. το χρόνο ενώ της CAE 1δις 250 εκατομμύρια ευρώ δια 20 χρόνια μας κάνει 62,7!

Τι ισχύει; Κι επειδή από το ΥΠΕΘΑ και την κυβέρνηση δεν αναμένουμε απάντηση, μήπως να την απαιτήσει η αντιπολίτευση μέσω Βουλής, για να μάθουμε τι ακριβώς θα πληρώσουμε;».

Πηγή: militaire.gr

μοιραστειτε το:

Comments are closed.