Δημιουργία Ομίλου Φίλων του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς

0

Στη Μεσσηνία έχει αναληφθεί το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ομίλου Φίλων του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, με σκοπό την προώθηση του έργου του και στο νομό μας, αλλά και τη διενέργεια δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που θα εξειδικεύονται θεματικά στο νομό.

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς αποτελεί συνέχεια και μετεξέλιξη της Εταιρείας Πολιτικού Προβληματισμού “Νίκος Πουλαντζάς”, που ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 1997 με πρωτοβουλία του τότε Συνασπισμού.

Στοχεύει στην ενδυνάμωση των αξιών της αριστεράς, προωθώντας συστηματικά την εμβάθυνση της γνώσης γύρω από τα σύγχρονα κοινωνικά, οικολογικά, πολιτικά και πολιτισμικά ζητήματα. Η δέσμευση στα ιδεώδη του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία, η ανεξαρτησία από τις τρέχουσες πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, και η δημοκρατική λειτουργία περιλαμβάνονται στις θεμελιώδεις αρχές του.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση του εδράζεται:

  1. Στη μελέτη των σχέσεων, δυνάμεων, δράσεων και ιδεών που συγκροτούν την ανθρώπινη κοινωνία σε όλες τις διαστάσεις της. Στην εθνική-υπερεθνική και οικουμενική της διάσταση. Στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική και πνευματική της διάσταση. Στην οικολογική διάσταση.
  2. Στη μελέτη των κοινωνικών συστημάτων και το ιστορικό τους αποτύπωμα.
  3. Στη μελέτη των κοινωνικών θεωριών και της ιστορικής τους εξέλιξης.
  4. Στη μελέτη των αντιθέσεων και αντιφάσεων, των προβλημάτων, της κοινωνικής δυναμικής που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα στη σύγχρονη περίοδο.
  5. Στην υποστήριξη των κοινωνικών, πολιτικών και ιδεολογικών αγώνων των λαϊκών τάξεων και στρωμάτων της κοινωνίας μας.
  6. Στην προσπάθεια να αναπτύξει τον ιδεολογικό και προγραμματικό λόγο της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Όσοι επιθυμούν να ενεργοποιηθούν και να υποστηρίξουν την Πρωτοβουλία Φίλων του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς καλούνται να συμμετάσχουν στην πρώτη Γενική Συνέλευση του υπό ίδρυση Ομίλου, που θα γίνει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 8 το βράδυ, στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Μπενάκη 11, όπισθεν Φιλαρμονικής), με θέματα τη συγκρότηση του Ομίλου, την εκλογή συντονιστικής γραμματείας (που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού και της υλοποίηση της δραστηριότητας) και τον προγραμματισμό των δράσεών του για το αμέσως επόμενο διάστημα. Τηλ. για πληροφορίες 6946622253, 6977672629.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.