Δεν υπάρχει τελική απόφαση για κέντρο πιλότων στην 120 ΠΕΑ

0
ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Συναντήσεις και ενημέρωση για τους σχεδιασμούς δημιουργός Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 ΠΕΑ -όπως αναφέρθηκε στον τύπο- και το Αεροδρόμιο Καλαμάτας είχε χθες, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στο Πεντάγωνο, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη.

Ο Δήμαρχος ζήτησε και έλαβε αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με το θέμα, προκειμένου εν συνεχεία να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσκεψη του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη.

Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Οι συζητήσεις συνεχίζονται κυρίως σε ότι αφορά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δομών και του εκπαιδευτικού εξοπλισμού που εξυπηρετούν σήμερα τις ανάγκες του κέντρου εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε δε τον Υπουργό, ότι «ως Δήμος έχουμε επιλέξει, ήπια και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη».

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δημάρχου με τον Υπουργό, εξετάστηκε και η δυνατότητα παραχώρησης του ΤΕΘΑ προς το Δήμο, μέρους της έκτασης του Στρατοπέδου «Παπαφλέσσα», χωρίς αυτό να επηρεάζει τη λειτουργία του για στρατιωτικούς σκοπούς, προκειμένου να αξιοποιηθεί από το Δήμο Καλαμάτας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.