“Δεν τίθεται θέμα ανεξαρτητοποίησης Μάκαρη”

0

ΚΑΤΑ ΤΗΝ “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ” ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”

Για “ παλαιοκομματικές πρακτικές” και “μικρόψυχες συμπεριφορές”, κατηγορεί με ανακοίνωσή της “Συντονιστικής Επιτροπής” της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, τους 6 συμβούλους της, οι δρόμοι των οποίων χώρισαν με τον επικεφαλής του συνδυασμού Μανώλη Μάκαρη.

Σημειώνεται μάλιστα ότι “δεν τίθεται θέμα ανεξαρτητοποίησης του επικεφαλής μας”, και προστίθεται: “Αυτό δεν αλλάζει, όσες “πιέσεις” και αν ασκηθούν μέσω διαρροών στον τύπο, όσοι παιδαριώδεις συμβολισμοί με καρέκλες και όσες θεατρικές διαφοροποιήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν υπάρξουν”.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε και με αφορμή τα όσα σημειώθηκαν κατά την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και ειδικότερα στο θέμα των αναπλάσεων ενώ ο Μ. Μάκαρης ψήφισε υπέρ, πήρε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δ. Φαβατάς και δήλωσε ότι οι 6 σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας δήλωσαν λευκό, καθώς το θεωρούν αποσπασματική πράξη. Ακόμα όταν ο κ. Μάκαρης έφθασε καθυστερημένα στην αίθουσα συνεδριάσεων βρήκε τη θέση του -στην οποία για χρόνια καθόταν στην πρώτη σειρά- κατειλημμένη από έναν εκ των 6 συμβούλων της παράταξης.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της “Συντονιστικής Επιτροπής”, αναφέρει τα εξής:

“Δυστυχώς, κατά την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιστρατεύθηκαν παλαιοκομματικές πρακτικές και εκδηλώθηκαν μικρόψυχες συμπεριφορές σαν αυτές που, επί χρόνια, ταλαιπωρούν την αυτοδιοίκηση και απογοητεύουν πολίτες με δυνατότητες προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Πρακτικές που δυστυχώς αναπαράγουν και συντηρούν γνωστές σε όλους παθογένειες του ευρύτερου πολιτικού βίου.

Ως Ανοιχτός Δήμος, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στην μετατροπή του δημοσίου διαλόγου σε τηλεοπτικό reality, ούτε πρόκειται να αναμειχθούμε σε στείρες διαμάχες που τροφοδοτούνται μόνο και μόνο για να καλύψουν πολιτική αμηχανία και αδιέξοδα. Δηλώνουμε πάντως κατηγορηματικά, κυρίως σε όσους συμπολίτες μας έτυχε να πληροφορηθούν διάφορα παραπολιτικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, ότι δεν τίθεται θέμα ανεξαρτητοποίησης του επικεφαλής μας. Αυτό δεν αλλάζει, όσες “πιέσεις” και αν ασκηθούν μέσω διαρροών στον τύπο, όσοι παιδαριώδεις συμβολισμοί με καρέκλες και όσες θεατρικές διαφοροποιήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν υπάρξουν, προκειμένου να εξασφαλισθεί το επόμενο παραπολιτικό δημοσίευμα.

Τέλος, καλούμε όλους να σεβασθούν το θεσμικό ρόλο που έχουν αναλάβει απέναντι στους πολίτες, και να μην ευτελίζουν «ελαφρά τη καρδία» θεμελιώδη στοιχεία της δημοκρατίας όπως η ψήφος επί υπαρκτών και σημαντικών θεμάτων, για λόγους επικοινωνιακούς.

Η Συντονιστική Επιτροπή”

  • Σημειώνεται ότι οι 6 σύμβουλοι της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, δεν αναγνωρίζουν τη “Συντονιστικής Επιτροπή”, όργανο που αναδείχθηκε -χωρίς την παρουσία τους- στη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Μ. Μάκαρης τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο “Rex”, στην Καλαμάτα.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.