“Δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός” η επίθεση στον Κωνσταντινέα

0

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ, ΧΑΡΙΤΣΗ,  ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

“Δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και ως τέτοιο πρέπει να το εκλάβουμε” είπε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας για την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας το απόγευμα της Κυριακής (23/9/18), σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα Τρίτη (25 Σεπτεμβρίου 2018), στις 5 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο REX, στην Καλαμάτα.

SKOYRLETHS REX 3

Μαζί του ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος και οι βουλευτές του κόμματος Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας.

Ακόμα ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και ως τέτοιο πρέπει να το εκλάβουμε. Νομίζω ότι αποτελεί ένα σήμα κινδύνου για το πού πορευόμαστε το οποίο μας βάζει εκ των πραγμάτων μπροστά σε κάποια καθήκοντα. Όχι εμάς μόνο ως κυβέρνηση ή ως ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου.

O κ Σκουρλέτης, εξηγώντας γιατί δίνεται η συνέντευξη τύπου, είπε ότι αυτό έγινε «γιατί αισθανθήκαμε την ανάγκη να καταγγείλουμε το γεγονός της δολοφονικής επίθεσης απέναντι στο βουλευτή που αποτελεί επιεικώς επίθεση στην δημοκρατία». Όπως είπε, «η πρόσφατη επίθεση εναντίον του φοιτητή, μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, στο Πέραμα, αλλά και η επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, έχουν ένα κοινό παρονομαστή, δηλαδή την εκδήλωση μιας ακροδεξιάς βίας, η οποία στοχεύει στην καρδιά της δημοκρατίας».

Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως «όλα τα κόμματα καταδίκασαν το γεγονός αυτής της φασιστικής επίθεσης εναντίον του Π. Κωνσταντινέα», προσθέτοντας ότι «έχει σημασία, να μην είναι μόνο στα λόγια»

Αναφερόμενος ο κ Σκουρλέτης στην συμφωνία των Πρεσπών είπεότι «όταν πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίζουν σήμερα τους Έλληνες σε πατριώτες και προδότες, τότε ουσιαστικά θρέφουμε το δέντρο της μισαλλοδοξίας, του διχασμού, την εμφυλιοπολεμική λογική, αυτή η οποία γεννάει τέτοιες καταστάσεις και εδώ νομίζω ότι θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Νομίζω λοιπόν ότι δεν υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο πατριώτες».

Κλείνοντας, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «πρέπει διαμορφωθεί ένα μέτωπο κατά της φασιστικής βίας, ένα μέτωπο υπεράσπισης των κανόνων της δημοκρατικής αντιπαράθεσης και του δημοκρατικού διαλόγου, στο οποίο οφείλουν όλοι να πάρουν μέρος».

Ο ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στη συνέχεια, είπε ότι «υπήρχε μία πολύ γρήγορη και αποτελεσματική διαλεύκανση. Κι αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ σημαντικό, καθώς στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους ότι τέτοιου τύπου φασιστικές ενέργειες δεν μπορούν και δεν θα μείνουν αναπάντητες από το κράτος».

Συνεχίζοντας ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι «περιστατικά φασιστικής ακροδεξιάς βίας δεν αφορούν μόνο το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το σύνολο των δυνάμεών του δημοκρατικού συνταγματικού τόξου και ως τέτοια πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε» και προσέθεσε: «για αυτό θα πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι μας πάρα πολύ σοβαρά τον τρόπο με τον οποίο, σε λεκτικό επίπεδο, αλλά και ως πολιτική πρακτική, ασκούμε πολιτική σε αυτή τη χώρα».

Κλείνοντας ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «ως κυβέρνηση και ως ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνουμε τους Έλληνες πολίτες ότι θα κάνουμε το παν σε πολιτικό επίπεδο για να υψώσουμε ισχυρό ανάχωμα στην άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

SKOURLETHS REX 1

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε την ανάγκη «να διαμορφώσουμε τις συνθήκες ώστε να μην υπάρχουν οι όροι που γεννούν τα φαινόμενα αυτά». Όπως τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, «είμαστε υποχρεωμένοι, με συγκεκριμένες πολιτικές και απαντήσεις, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες ώστε να μην υπάρχουν οι όροι που γεννούν τα φαινόμενα αυτά, που επωάζουν το αυγό του φιδιού. Είναι η κορφή του παγόβουνου η ωμή φασιστική βία».

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι «δεν είναι πρωτοφανές αυτό που έγινε με τον Πέτρο Κωνσταντινέα, διότι η αριστερά είναι ο ορκισμένος εχθρός του φασισμού και της ακροδεξιάς και είχαμε πολλά θύματα και πολλές επιθέσεις στο παρελθόν».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμα ότι «όσοι μιλούν περί προδοσίας για τη συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει να ντρέπονται και έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης και είναι δυστυχώς αυτοί και στη Νέα Δημοκρατία, με αυτό τον περίεργο γάμο νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς που έχει «ευλογήσει» ο κ. Μητσοτάκης είναι όμως και σε άλλους χώρους και την άκουσα με φρίκη αυτή την φράση από τον κ. Κεγκέρογλου».

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΩΤΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ

Η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη είπε ότι «δεν πρέπει να συνηθίσουμε τη μορφή του τέρατος, δεν πρέπει να θρέψουμε αυτό το τέρας με την ανοχή μας στη διαφορετικότητα, στη μισαλλοδοξία, στην αντίθετη άποψη. Βεβαίως η πολιτεία έχει υποχρέωση να εξαλείψει τις αιτίες που γεννούν τη βία. Να μην υπάρχουν αόρατοι άνθρωποι, που το χέρι τους οπλίζεται με συμπεριφορές φασιστικές, πιστεύοντας ότι εκεί είναι η λύση των προβλημάτων τους. Όμως ο καθένας από εμάς, ο κάθε δημοκρατικός πολίτης, έχει την υποχρέωση, να επαγρυπνά, να είναι αντίθετος σε όλες αυτές τις συμπεριφορές, σαν αυτό που συνέβη στον Πέτρο Κωνσταντινέα την περασμένη Κυριακή».

Τη συνέντευξη έκλεισε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος ευχαρίστησε «όλους πολίτες που είναι δίπλα μου από όλους τους πολιτικούς χώρους», προσθέτοντας ότι «αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία, διότι το κριτήριο της βίας και των άκρων μάς έχει επηρεάσει όλα αυτά τα χρόνια».

Συνεχίζοντας είπε ότι «η πατριωτική στάση δεν μπορεί να εκφράζεται το 2018 με μπουνιές, με κλωτσιές, με ξυλοδαρμούς και με νόμους της ζούγκλας. Ο πατριωτισμός δεν εκφράζεται με συμπεριφορές αγέλης, ο πατριωτισμός δεν είναι το σκοτάδι και δεν είναι και τα άκρα. Η πατριωτική στάση εκφράζεται με την ενίσχυση και την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και της άποψης. Μέσα από τις αντιθέσεις και τις διαφορετικές απόψεις πρέπει να πηγαίνουμε την κοινωνία μας μπροστά. Τα άκρα εκφράζουν και προωθούν το φόβο, τροφοδοτούν την κοινωνία με μίσος και εν τέλει προκαλούν την ίδια την καταστροφή. Ο τρόμος δεν πρέπει να έχει θέση πουθενά και πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε, ώστε εκτός από το να καταδικάζουμε τα γεγονότα, να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο, προκειμένου οι ιδέες του κάθε ανθρώπου να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς τραμπουκισμού. Πέρα από το λόγο υπάρχουν και οι πράξεις, για αυτό πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να διώξουν αυτά τα ακραία στοιχεία».

Όσον αφορά στην επίθεση που δέχθηκε, ο Πέτρος Κωνσταντινέας είπε ότι «ο μόνος λόγος για τον οποίο θα επιδιώξω να πάει αυτή η υπόθεση μέχρι τέλους, έχει να κάνει με την επιθυμία μου να μην εγκαταλείπω τα ιδανικά μου».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.