Το “Παναρκαδικό” δεν γίνεται νοσοκομείο αναφοράς για κορωνοϊό

0
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

«Δεν υπάρχει στον σχεδιασμό μας να γίνει νοσοκομείο αναφοράς το Παναρκαδικό. Το νοσοκομείο αυτό, καταβάλλει προσπάθεια για τα περιστατικά COVID -19, ενώ παράλληλα, συνεχίζει να δέχεται και να αντιμετωπίζει στη ΜΕΘ, όλα τα λοιπά σοβαρά περιστατικά της Πελοποννήσου».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά την επίσκεψή του, σήμερα Κυριακή (5/4/2020) , στο “Παναρκαδικό” Νοσοκομείο, στην Τρίπολη, απαντώντας έτσι στο αίτημα του Περιφερειάρχη Παν. Νίκα, ο οποίος με επιστολή που απέστειλε την Τρίτη 31 Μαρτίου στον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη αντίστοιχα, ζητούσε τον ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά τη σημερινή επίσκεψή του στο “Παναρκαδικό” Νοσοκομείο, στην Τρίπολη, είπε ότι «είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον διοικητή του νοσοκομείου, τον διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας, τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους ανθρώπους αυτούς που δεν θα σταματήσω και δεν θα σταματήσουμε να ευχαριστούμε για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν σε μία εποχή κρίσης για την δημόσια υγεία».

Ο υπουργός ευχαρίστησε «τους ομογενείς μας, γιατί έχουν στηρίξει διαχρονικά αυτό το νοσοκομείο και αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας που γίνεται» καθώς και «τον περιφερειάρχη, τον υφυπουργό, τους βουλευτές και των άλλων νόμων που στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια».

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ακόμα ότι «έχουμε έναν μήνα μπροστά μας, τον Απρίλιο, ο οποίος είναι πολύ κρίσιμος και νομίζω ότι κανένας από εμάς δεν θέλει να δει τις συγκλονιστικές και τραγικές εικόνες που βλέπουμε στις γύρω μας ευρωπαϊκές χώρες, διότι δεν παίζουμε με αυτό τον θανατηφόρο ιό. Θέλω να τονίσω για μία ακόμη φορά πως πρέπει να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες που έχει δώσει η κυβέρνηση, ώστε να προασπίσουμε τους εαυτούς μας και τις ευπαθείς ομάδες».

Παρόντες ήταν ο διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε. Γιάννης Καρβέλης και οι διοικητές των νοσοκομείων Τρίπολης , Τάσος Τζιανής και Κορίνθου, Γρηγόρης Καρπούζη.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.