“Δεν απειλώ, αλλά απειλούμαι” λέει ο Π. Νίκας για τη Μ. Μαντίνεια

0

“Θα αλλάξει πλήρως η εικόνα σε όλη την περιοχή από τις Κιτριές μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια με το προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ έργο αναπλάσεων” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στην Καλαμάτα.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης -με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα των καταπτώσεων στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας- παρατήρησε: “Δεν απειλώ ποτέ κανέναν. Απειλές δέχομαι, αλλά εγώ ποτέ δεν απειλώ. Ούτε και το δημόσιο αξίωμα που κατέχω μου επιτρέπει κάτι τέτοιο. Σε αυτά που ζήτησα, προφανώς και γνωρίζω τις απαντήσεις, αλλά θέλω και το επίσημο έγγραφο, με τη σφραγίδα από τις αρμόδιες υπηρεσίες”.

Συνεχίζοντας ο περιφερειάρχης, ανέφερε: “Σαφώς υπάρχει πρόβλημα -από το Μεσσίνιαν Μπέι μέχρι την κατηφόρα του Λιακέα-, το οποίο έχει επιδεινωθεί και για τον λόγο ότι έγιναν οι αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις από τις Κιτριές μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια. Όπως έγινε και με το αντίστοιχο έργο στον Κορδία, όπου το πρόβλημα μεταφέρθηκε δυτικότερα, στις εκβολές του Άρι. Παρόμοιο φαίνεται να είναι το πρόβλημα και στη συγκεκριμένη περίπτωση και ήδη μελετάται, ενώ θυμίζω ότι είχε μελετηθεί και από την προηγούμενη περιφερειακή Αρχή.

Ωστόσο, πρέπει να το δούμε σε δύο επίπεδα, το ένα αφορά τη διάβρωση από τη θάλασσα και το δεύτερο την κατάπτωση -ανεξάρτητα από το θέμα της διάβρωσης-, όπου ο λόγος γίνεται για οικοδομές στην παραλιακή ζώνη.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, με τη μελέτη που θα υπάρξει -από τον ίδιο μελετητή που είχε και η απελθούσα περιφερειακή Αρχή- θα το αντιμετωπίσουμε. Οι καθιζήσεις και οι καταπτώσεις είναι ένα άλλο θέμα όμως, κι αν αυτό συνδέεται με την ανθρώπινη δραστηριότητα υπάρχει πρόβλημα.

Για όλα αυτά θα έχουμε τις απόψεις των ειδικών, για τον ρόλο που ενδεχομένως έχει παίξει η θάλασσα και θα γίνει παρέμβαση ως συνέχεια του έργου. Για ό,τι συνδέεται με ανθρώπινη δραστηριότητα χρειάζεται άλλου είδους μελέτη.

Από την πλευρά μας, θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Δεν δέχομαι όμως να παίρνει πολιτική διάσταση το συγκεκριμένο θέμα, εν όψει και των εξελίξεων και μάλιστα να κατηγορούμαι και χωρίς ακόμα να έχουν γίνει δίκες, να με δικάζουν κιόλας για τις σαΐτες -δικηγόροι και δημόσια. Αυτά δεν με κλονίζουν, θα κάνω το καθήκον μου”.

Εκτίμησε δε ότι επιχειρείται η δημιουργία πολιτικού κλίματος “εν όψει μιας δίκης που συνδέεται με πλαστογραφίες, παραχαράξεις κ.α.”, προσθέτοντας ότι “έχει υπάρξει πολύ μεγάλη ταλαιπωρία υπαλλήλων της Πολεοδομίας, με δημοσιεύματα και προσπάθειες εξευτελισμού τους”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.