Δανειζόμαστε – διαβάζουμε – γιορτάζουμε στην Καλαμάτα

0
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στις 2 Απριλίου κάθε χρόνο εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Ο εορτασμός αυτός συμπίπτει με την επέτειο της γέννησης του Hans Christian Andersen και καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IΒΒΥ), το Ελληνικό Τμήμα της οποίας αποτελεί o Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Ο ετήσιος αυτός εορτασμός συμβάλλει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τονώνει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για το βιβλίο με διάφορες εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, με πρωτοβουλία των φίλων και μελών Βασίλη Παπαευσταθίου και Ευριδίκης Εξαρχάκου διοργανώνει την δράση «Δανειζόμαστε, Διαβάζουμε, Γιορτάζουμε» και καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να δανειστούν ένα βιβλίο από τη Βιβλιοθήκη και να το διαβάσουν εκείνη την ημέρα.

Ταυτόχρονα, για τις 2 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί δημόσιες αναγνώσεις βιβλίων που έχουν δανειστεί από τη Βιβλιοθήκη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από εθελοντές, φίλους και μέλη της Βιβλιοθήκης.

Το πρόγραμμα των αναγνώσεων έχει ως εξής:

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων θα εργαστούν εθελοντικά 18 άτομα υπό τον συντονισμό της Ευρυδίκης Εξαρχάκου, του Βασίλη Παπαευσταθίου και της Νινέτας Σωτηράκη.
Η πρωτοβουλία αυτή τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’θμιας & Β’θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (αρ. 2820/28-03-2019).

μοιραστειτε το:

Comments are closed.