Δήμος Πύλου: Να παραταθούν οι συμβάσεις Κοινωφελούς Εργασίας

0

Παράταση των συμβάσεων εργαζομένων, που απασχολούνται μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ζητεί με ψήφισμα του το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πύλου- Νέστορος, το οποίο μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύλου- Νέστορος και Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ προκειμένου να διεκδικήσει συνολικά την παράταση των συμβάσεων της Κοινωφελούς Εργασίας.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Κρίνεται αναγκαίο και επιτακτικό, όπως επεκταθεί η διάρκεια των 8/μηνιαίων συμβάσεων και του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας των Δήμων, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία εργαζομένων – ανέργων 2ης και 3ης ταχύτητας.

Να υλοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε με νομοθετική ρύθμιση να επεκταθεί – παραταθεί, η χρονική διάρκεια της απασχόλησής των ανωτέρω ωφελούμενων τουλάχιστον έως τον Οκτώβρη του 2019, αυτόματα μετά το πέρας της παρούσας σύμβασης απασχόλησής τους».

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ

στην εισήγηση του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης σημείωσε μεταξύ των άλλων:

«Στο Δήμο Πύλου Νέστορος κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου μεταβάλλονται ραγδαία οι ανάγκες σε προσωπικό προκειμένου να εξυπηρετηθεί από τις δημοτικές υπηρεσίες πολλαπλάσιος αριθμός κατοίκων και επισκεπτών, γεγονός που επιφέρει παράπλευρες συνέπειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν με ανθρώπινο δυναμικό, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η καθαριότητα των οικισμών και των εγκαταστάσεων του Δήμου και η εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών.

Δεδομένου ότι το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ολοκληρώνεται λίγο μετά την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας, η οποία διαρκεί μέχρι τον μήνα Οκτώβριο, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια του και οι εργαζόμενοι που έως τώρα έχουν αποκτήσει μια αρχική εμπειρία και εκπαίδευση στα καθήκοντα τους να συνδράμουν το Δήμο τουλάχιστον μέχρι τότε.

Επίσης κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας οι Δήμοι έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με την απουσία προσλήψεων, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού κατά το ήμισυ.

Ακολουθώντας δε, τις αρχές της Ισότητας και Ισονομίας, και έχοντας υπόψη το γεγονός ότι με τον Ν.4597/2019 (Φ.Ε.Κ. 35/Α/2019) άρθρο 44, δόθηκε η δυνατότητα παράτασης των προγραμμάτων σε άλλους φορείς, κρίνεται αναγκαίο και επιτακτικό, όπως επεκταθεί η διάρκεια των 8/μηνιαίων συμβάσεών και του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας των Δήμων, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία εργαζομένων – ανέργων 2ης και 3ης ταχύτητας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.