Δήμος Μεσσήνης: Υπόδειγμα ορεινής φιλοξενίας το Κυνηγού

0

Το χωριό Κυνηγού του Δήμου Μεσσήνης επισκέφτηκαν μέλη του φορέα ψηφιακής προβολής «Στην ομορφιά που χάνεται». Στόχος τους ήταν η συνάντηση με κατοίκους του χωριού και η καταγραφή του φυσικού του πλούτου. Η φιλοξενία και η φυσική ομορφιά αποτελούν δύο δυνατά σημεία αναφοράς για το γραφικό αυτό χωριό που παραμένει ζωντανό παρά την κρίση και τα κοινά προβλήματα που ωθούν τους νέους να απομακρύνονται από τα χωριά.

Πολλά παλιά σπίτια βρίσκονταν σε άριστη κατάσταση, στο χωριό συναντάς παντού αυλές περιποιημένες και ένα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο με πολύ μεράκι που θυμίζει καφενείο και συγκεντρώνει τους κατοίκους και τους επισκέπτες κτισμένο σε ειδυλλιακή θέση. Η περιήγηση στο χωριό είναι ευχάριστη ενώ η θέα εξαιρετική προς την ευρύτερη περιοχή προσφέροντας γαλήνη και στιγμές ευδαιμονίας στον επισκέπτη. Το χωριό είναι ιδανικό για παραθερισμό και ιδανικό για εφαλτήριο εξορμήσεων.

Στην ιστοσελίδα http://www.kinigosdmessinisperiigisi.blogspot.com και στην σελίδα «Στην ομορφιά που χάνεται» (στο facebook) έχουν την ευκαιρία όσοι θέλουν να γνωρίσουν το χωριό να βρουν φωτογραφίες και βίντεο από του Κυνηγού.
Τον συντονισμό της περιήγησης και της ψηφιακής επεξεργασίας είχαν ο Γιάννης Λάσκαρης και ο Γιώργος Σταθόπουλος.

Ι. Λ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.