Γ. Δέδες: Ο πολιτικός παραλογισμός του κ. Τατούλη σε 5 βήματα

0

Ανταποδίδοντας την προσωπική επίθεση του Πέτρου Τατούλη κατά του περιφερειακού συμβούλου Γ.Δέδε, για το αν υπήρξε ή όχι αίτημα αποζημιώσεων ως Περιφερειάρχη το 2018 προς το υπουργείο Υποδομών για τις καταστροφές από τον κυκλώνα “Ζορμπά”, η παράταξή του “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”, ανταπαντά με τον ίδιο τρόπο.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Δέδε αναφέρει για τον κ. Τατούλη ότι “πολιτική παραζάλη προδίδουν αυτές οι αντιφάσεις και τα ολισθήματα λογικής στα οποία επιδίδεται ο τέως περιφερειάρχης” και πως “άθελά του αποκαλύπτει είναι απλά το βάραθρο στο οποίο τόσο βαθιά τον έχει οδηγήσει ο πολιτικός του κομπλεξισμός και ο εθισμός του στην πολιτική ψευδολογία”.

Ακόμα και στο ΥΓ αναφέρει για τον πρ. περιφερειάρχη: «Ο “ξεπεσμένος πρίγκιπας”, ως απόβλητος όλων των πολιτικών κομμάτων με τα οποία συνεργάστηκε, ως υβριστής σχεδόν όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου από την εποχή που ήταν Περιφερειάρχης, ο καθ’ έξιν συγκρουόμενος ακόμη και με δικούς του στενούς συνεργάτες ή Αντιπεριφερειάρχες, έχει επιλέξει να τερματίσει τον πολιτικό του βίο ως απομονωμένος “πολιτικός αυτόχειρας” στα υπόγεια της γαλάζιας πολυκατοικίας».

Προηγουμένως η παράταξη “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο” προβάλει την παραδοχή της παράταξη Τατούλη ότι “πράγματι δεν έστειλε ποτέ αίτημα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τη Γενική Γραμματεία Υποδομών διότι αρμόδιο σύμφωνα με το Νόμο Υπουργείο για να διεκδικήσει η Περιφέρεια χρήματα για φυσικές καταστροφές είναι το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης!”

Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ” ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

Ειδικότερα, η ανταπάντηση – ανακοίνωση της παράταξης “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”, έχει ως εξής:

«Ο κ. Τατούλης ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικού παραλογισμού και λογικών ακροβασιών, προκειμένου να σώσει ό,τι σώζεται από την προ πολλού απολεσθείσα πολιτική του αξιοπιστία. Όμως, όπως συνήθως συμβαίνει με τους ψευδόμενους, το ένα ψέμα οδηγεί στο άλλο με συνέπεια να εγκλωβίζονται και να εκτίθενται ανεπανόρθωτα προσπαθώντας να βγουν από το λαβύρινθο που τους οδήγησε η ψευδολογία, η οποία έχει καταστεί δευτέρα φύσις τους.

Σε πέντε απλά βήματα μπορούμε να συνοψίσουμε την τελευταία κακοποίηση της αλήθειας και της λογικής από τον πάλαι ποτέ ισχυρό, τέως περιφερειάρχη:

  1. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 16ης Νοεμβρίου ο κ. Τατούλης, απρόκλητα, κατηγόρησε τον επικεφαλής της παράταξης “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”, Γιώργο Δέδε, ότι κατά τη θητεία του ως Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δεν χρηματοδότησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για έργα αποκατάστασης φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα Ζορμπά, το Σεπτέμβριο του 2018, ενώ αντίθετα την ίδια στιγμή, χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών με σημαντικά ποσά οι πληγέντες Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  2. Ο Γιώργος Δέδες, στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, απάντησε στον κ. Τατούλη πως πράγματι το Υπουργείο Υποδομών δεν χρηματοδότησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου διότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου επί αρχής Τατούλη, δεν απηύθυνε κανένα σχετικό αίτημα και Τεχνικό Δελτίο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, πράγμα που αποτελείαναγκαία προϋπόθεση για οποιαδήποτε χρηματοδότηση. Ο κ. Τατούλης δεν απάντησε.
  3. Μετά από λίγες ημέρες, η παράταξη του κ. Τατούλη με δελτίο Τύπου που εξέδωσε κατηγορεί ως ψεύτη τον Γιώργο Δέδε, ισχυριζόμενη ότι απεστάλη αίτημα χρηματοδότησης με Τεχνικό Δελτίο, από το οποίο μάλιστα παρουσιάζει κάποιες σελίδες, όχι όμως την σελίδα στην οποία αναγράφεται ο παραλήπτης του Τεχνικού Δελτίου.
  4. Η παράταξή μας, απαντώντας με δελτίο Τύπου, επιμένει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου επί αρχής Τατούλη, δεν απευθύνθηκε με αίτημά της και Τεχνικό Δελτίο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αποκαλύπτει ότι το συγκεκριμένο Τεχνικό δελτίο, που κάποιες σελίδες του επεδείκνυε η παράταξη Τατούλη, απεστάλη όχι στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, από το οποίο μάλιστα η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτήθηκε με πέντε εκατομμύρια ευρώ.
  5. Η παράταξη Τατούλη με νέο δελτίο Τύπου απαντά λέγοντας ότι πράγματι δεν έστειλε ποτέ αίτημα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τη Γενική Γραμματεία Υποδομών διότι αρμόδιο σύμφωνα με το Νόμο Υπουργείο για να διεκδικήσει η Περιφέρεια χρήματα για φυσικές καταστροφές είναι το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης!

Διαβάζοντας κάποιος το βήμα 1 και το βήμα 5 δεν είναι δύσκολο να εντοπίσει την λογική ανακολουθία που προκύπτει: Αφού κύριε Τατούλη ισχυρίζεσαι ότι άλλο Υπουργείο είναι αρμόδιο για τη χρηματοδότηση των περιφερειών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές γιατί κατηγορείς τον Γιώργο Δέδε ότι ως γενικός γραμματέας άλλου Υπουργείου δεν χρηματοδότησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για έργα αποκατάστασης από τις φυσικές καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας Ζορμπάς;

Μόνο πολιτική παραζάλη προδίδουν αυτές οι αντιφάσεις και τα ολισθήματα λογικής στα οποία επιδίδεται ο τέως περιφερειάρχης. Κάθε φορά που απαντά, επιχειρώντας να καλύψει τα ψέματα και τις λογικές ανακολουθίες του, τα κάνει ακόμα χειρότερα, θεωρώντας ίσως ότι απευθύνεται σε πολίτες περιορισμένης αντιληπτικής ικανότητας. Αυτό όμως που άθελά του αποκαλύπτει είναι απλά το βάραθρο στο οποίο τόσο βαθιά τον έχει οδηγήσει ο πολιτικός του κομπλεξισμός και ο εθισμός του στην πολιτική ψευδολογία.

Υ.Γ. Πράγματι κοιτάζουμε την πλάτη του κυρίου Τατούλη, καθώς βαδίζει προς την έξοδο της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Ο “ξεπεσμένος πρίγκιπας”, ως απόβλητος όλων των πολιτικών κομμάτων με τα οποία συνεργάστηκε, ως υβριστής σχεδόν όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου από την εποχή που ήταν Περιφερειάρχης, ο καθ’ έξιν συγκρουόμενος ακόμη και με δικούς του στενούς συνεργάτες ή Αντιπεριφερειάρχες, έχει επιλέξει να τερματίσει τον πολιτικό του βίο ως απομονωμένος “πολιτικός αυτόχειρας” στα υπόγεια της γαλάζιας πολυκατοικίας. Προκαλεί απλά θλίψη. Έχει την κατανόηση και την συμπάθειά μας για αυτή του την κατάληξη.

“ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ”».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.