Γόντικας: Εκατομμύρια € στην Αναπτυξιακή, μηδέν για τους πληγέντες

0

«Δεν είχε νόημα να συμμετέχουμε σε μια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα αποφάσιζε να δοθούν εκατομμύρια ευρώ στην Πελοπόννησο ΑΕ και ΜΗΔΕΝ ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων» αναφέρει δε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Γόντικας, σχετικά με την αποχώρησή του, καθώς και του κ. Βαγγέλη Γούργαρη από τη χθεσινή  συνεδρίαση του ΠεΣυ.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, δυο μόλις μέρες μετά τις καταστροφές από την «επέλαση του ΖΟΡΜΠΑ» στην Πελοπόννησο, θέσαμε θέμα να κουβεντιαστεί εκτός Ημερήσιας Διάταξης η ανάγκη λήψης μέτρων ανακούφισης των πληγέντων. Μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας μιας και ο χειμώνας είναι μπροστά και διεκδικήσεις κονδυλίων από την κυβέρνηση και τον κρατικό προϋπολογισμό για τα παραπάνω. Στην αρχή ο πρόεδρος κ Στατηγάκος και η κα Νικολάκου με τεχνάσματα και στη συνέχεια με την ψήφο τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για αυτά τα θέματα. Δεν θέλουν μόνο να κρύψουν τις πομπές τους, τις εγκληματικές τους ευθύνες για την παντελή έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης. Σύρονται από τον κ Τατούλη για να μην πιεστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με συγκεκριμένες διεκδικήσεις από μεριάς της Περιφέρειας.

Μετά από όλα αυτά, δεν είχε νόημα να συμμετέχουμε σε μια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα αποφάσιζε να δοθούν εκατομμύρια ευρώ στην Πελοπόννησο ΑΕ και ΜΗΔΕΝ ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων.

Συγκεκριμένα:

  • 55.000 € για διοργάνωση ιατρικού συνεδρίου.
  • 150.000 € για διοργάνωση έκθεσης.
  • 250.000 € για διεθνή δικτύωση.
  • 1.000.000 € για σήμανση μονοπατιών.
  • 30.000 € για συμβουλευτική υποστήριξη.
  • Σύνολο 1.485.000

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα, οργανωμένα να διεκδικήσουν:

  • Να καταγραφούν οι ζημιές, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποζημίωσης στο 100% των ζημιών σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις και στην αγροτική παραγωγή. Άμεση αποκατάσταση στις υποδομές (οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης κ.α)
  • Να οργανώσουν την πάλη τους, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.
  • Να συγκεντρώσουν δυνάμεις και να παλέψουν, για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο του την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».
μοιραστειτε το:

Comments are closed.