ΓΣΕΕ: “Να ανακληθούν οι απολύσεις στο άσυλο ανιάτων”

0

«Να ανακληθούν οι απολύσεις στο ίδρυμα “Στέγη της Εκκλησίας”» , ζητάει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), με ανακοίνωση που υπογράφεται από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, με την οποία «συμπαρίσταται και στηρίζει τον αγώνα των απολυμένων εργαζομένων, συνδικαλιστών στο ίδρυμα απόρων ανιάτων».

“Είναι προφανές ότι πρόκειται σαφώς για παράνομες, εκδικητικές και εκφοβιστικές απολύσεις, που πλήττουν καίρια τον πυρήνα του συνδικαλιστικού δικαιώματος”, τονίζεται στην ανακοίνωση, με την οποία καλείται “το συγκεκριμένο ίδρυμα, το οποίο ανήκει στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, να ανακαλέσει τις απολύσεις”.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρει τα εξής:

«H ΓΣΕΕ συμπαρίσταται και στηρίζει τον αγώνα των απολυμένων εργαζομένων, συνδικαλιστών στο ίδρυμα απόρων ανιάτων “Η Στέγη της Εκκλησιάς” που εδρεύει στην Καλαμάτα. 

Η ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) αναρτημένη στην ιστοσελίδα  της.

Οι συγκεκριμένες απολύσεις έγιναν λίγες ημέρες μετά την έγκριση συγκρότησης, από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, σωματείου στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Είναι προφανές ότι πρόκειται σαφώς για παράνομες, εκδικητικές και εκφοβιστικές απολύσεις, που πλήττουν καίρια τον πυρήνα του συνδικαλιστικού δικαιώματος.

Καλούμε το συγκεκριμένο ίδρυμα, το οποίο ανήκει στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, να ανακαλέσει τις απολύσεις και να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία της εργασιακής σχέσης των συναδέλφων».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.