Γνωμοδότησε το Δ.Σ. Μεσσήνης για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

0

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ενέκρινε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής επι της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο: «Οδικός άξονας νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος, νομού Μεσσηνίας», το μοναδικό θέμα με το οποίο ασχολήθηκε στη σημερινή (25/6/20) συνεδρίασή του, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ.

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πολύωρη συνεδρίαση, κατά την οποία δεν έλλειψαν οι εντάσεις, ενέκρινε την πρόταση της Δημοτικής με 19 ψήφους υπέρ και 11 κατά.

Όσον αφορά την πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Τσώνη, επι της οποίας υπήρξαν και διαφοροποιήσεις συμβούλων της παράταξής του, αυτή συγκέντρωσε 6 ψήφους υπέρ και 24 κατά.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης, ο οποίος παρείχε διευκρινήσεις και έδωσε απαντήσεις επί της μελέτης.

Να σημειωθεί ότι της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, είχε προηγηθεί ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση κατά την οποία οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους για την αναπτυξιακή προοπτική του δρόμου Καλαμάτα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος.

Η δημοτική αρχή είχε υποσχεθεί ότι «οι προτάσεις των δημοτών θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση των θέσεων της Δημοτικής Αρχής, στην ανοιχτή διαβούλευση». Ακολούθησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μεσσήνης και το θέμα έκλεισε με τη σημερινή γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.