Γκρεμίζονται τα αυθαίρετα στην παραλιακή ζώνη

0

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ”

Ένα παράπηγμα στην παραλία της Καλαμάτας, πλησίον του ΝΟΚ, το οποίο χρησιμοποιούσε για τη στέγασή του το Παράρτημα Μεσσηνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κατεδαφίσθηκε σήμερα, Παρασκευή 18 Μαΐου 2018.

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε τα μέλη του Παραρτήματος Μεσσηνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης διότι δεν προέβαλαν αντίρρηση για την κατεδάφιση του αυθαιρέτου κτηρίου. Ο Δήμος Καλαμάτας πρόσφατα παραχώρησε στο Σωματείο στεγασμένο χώρο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας.

panellhnio kated 2

Ο Π. Νίκας τόνισε πως «κατασκευάζοντας αυθαίρετα σε τουριστικά ευαίσθητες περιοχές, ουσιαστικά υποθηκεύομε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας», ενώ επεσήμανε πως «ένα αυθαίρετο, με βάση την ελληνική νομοθεσία, δεν μπορεί καθόλου εύκολα να κατεδαφιστεί».

Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι «πολύ σύντομα θα γκρεμιστούν όλα τα αυθαίρετα και θα γίνουν νέες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, με τη συνεργασία και του ΝΟΚ και του «Αιόλου», προσθέτοντας πως το μήνυμα πρέπει να είναι: «Όχι αυθαιρεσίες στην παραλιακή ζώνη! Όλα πρέπει να γίνονται σχεδιασμένα και προγραμματισμένα. Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής πρέπει να στηριχθεί στο σχεδιασμό και στον προγραμματισμό».

Ο χώρος όπου θα κατασκευαστεί το πάρκο του "Πανελληνίου"

Ο χώρος όπου θα κατασκευαστεί το πάρκο του «Πανελληνίου»

Ο κ. Νίκας εκτίμησε ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει κατασκευαστεί το Πάρκο του «Πανελληνίου», η κατασκευή του οποίου θα γίνει με χορηγία του συμπατριώτη μας Γεωργίου Μαντζή, τον οποίον ευχαρίστησε δημόσια. «Αν για την κατασκευή του Πάρκου είχαμε μπλέξει με το Δημόσιο Λογιστικό και την ελληνική γραφειοκρατία, δε θα είχαμε τελειώσει ούτε σε τρία χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε, «το Λιμεναρχείο – στο πρόσωπο του Λιμενάρχη, αλλά και των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – για την άριστη συνεργασία, την οποίαν έχομε, όπως και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.