Γιορτάστηκε η Μάχη της Βέργας στη Μάνδρα Αλμυρού

0

Με λιτές εκδηλώσεις -λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί- γιορτάστηκε σήμερα Δευτέρα, η 194η επέτειος της ιστορικής Μάχης της Βέργας, που δόθηκε στις 22 Ιουνίου 1826, στη θέση Μάνδρα Αλμυρού, κατά την οποία οι Μανιάτες αντιτάχθηκαν σθεναρά, στα τουρκοαιγυπτικά στρατεύματα του Ιμπραήμ.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε η μεταφορά της Ιερής Εικόνας στη θέση Μάνδρα Αλμυρού, συνοδεία μελών του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας και του πολεμικού Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ  ’74». Στο Ηρώο των Πεσόντων τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των Πεσόντων και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τη Σοφία Καπετανάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης Πελοπίδας Καλλίρης. Τη Βουλή εκπροσώπησε ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο Βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης. Ακόμα παρέστησαν οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, και Δυτικής Μάνης Δημ. Γιαννημάρας, οι Αντιπεριφερειάρχες Άννα Καλογεροπούλου και Βασ. Καπέλιος, ο εκπρόσωπος του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς, Αντισμήναρχος Δ. Αλλοίμονος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βέργας Γ. Κουρεντζής, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βέργας Χαρ. Αφάλης και ο εκπρόσωπος της Ερανικής Επιτροπής Ανέγερσης του Μνημείου Ι. Καπελούζος.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.