Γιορτάστηκε η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

0

H 191η Επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου εορτάσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα σήμερα στην Πύλο

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση της Πανηγυρικής Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

navarino navm 1-1

NAVARINO NAVM 2

Παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος εκπροσώπσε την Κυβέρνηση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, τ. πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς (χωρίς να παραστεί στις άλλες πρωινές εκδηλώσεις), οι Βουλευτές Π. Κοζομπόλη και Π. Κωνσταντινέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Τριών Ναυάρχων, στην κεντρική πλατεία της Πύλου, κατάθεση στεφάνων, ενώ τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

NAVARINO NAYM 3-1

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ενώπιον των εκπροσώπων των αρχών και των άλλων παρευρεθέντων

Αμέσως μετά, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος, ο Δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης βράβευσε με το Μετάλλιο του Δήμου τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για τα 190 έτη από την ίδρυσή της, ενώ ο Δήμος Πύλου – Νέστορος αδελφοποιήθηκε με το Δήμο Ύδρας.

NAVARINO NAYM 7

Το απόγευμα αναμενόταν στην Πύλο ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου στις 7:30 το απόγευμα να παρακολουθήσει την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στο Παλαιό λιμάνι Πύλου, ενώ την Κυριακή στις 18.00 θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Πύλου Νέστορος, στην Πύλο.

SALAMIS 2

μοιραστειτε το:

Comments are closed.