Γιορτάστηκε η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης

0

Εκδηλώσεις για την επέτειο της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834 και την απόδοση τιμής στους πρωταγωνιστές της Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα, πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή (30 Σεπτεμβρίου 2018), στο Άνω Ψάρι Μεσσηνίας.

ANW PSARI

Το πρωί εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο ναό Αγίου Δημητρίου στο Άνω Ψάρι Οιχαλίας στη μνήμη των πρωταγωνιστών της Μεσσηνιακής επανάστασης, Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα, ενώ στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Βουλής και των Ενόπλων Δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον δήμαρχο Οιχαλίας, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ψαρίου και εκπροσώπους άλλων φορέων.

gritzalhs spiti 1

Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου Ιωάννη Ψυχάρη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με απαγγελίες ποιημάτων  από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Δωρίου και με παραδοσιακούς χορούς από το Σύλλογο Γυναικών Δωρίου “Οι Δωριείς”.

gritzalhs spiti 2

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη Αμανατίδη, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλη, ο Δήμαρχος Οιχαλίας Αρ. Σταθόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα,, ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας Γιάννης Ηλιόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Τάκης Αλευράς, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι άλλων φορέων κ.ά

μοιραστειτε το:

Comments are closed.