Γιορτάστηκε η επέτειος της Μάχης της Σχοινόλακας

0

Η 194η επέτειος της Μάχης της Σχοινόλακας γιορτάστηκε σήμερα στη συγκεκριμένη Τ.Κ του Δήμου Πύλου – Νέστορος. Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στη Σχοινόλακα, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Ειρηναίου, Αρχιερατικού Πυλίας.

Με το πέρας της, τελέστηκε τρισάγιο εις μνήμη των πεσόντων και κατατέθηκαν στεφάνια στο εκεί Ηρώο από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών. Στη συνέχεια εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Αντιδήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτη Πετρόπουλο.

Η επιγραφή στην αναμνηστική πλάκα για το ιστορικό γεγονός

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, δήλωσε: «Η ιστορική μάχη στη Σχοινόλακα μας δίδαξε μεταξύ άλλων ότι η πίστη στις δυνάμεις όλων μαζί και η αλληλεγγύη είναι αυτά που μπορούν να πάνε έναν τόπο μπροστά. Έχουμε υποχρέωση να τιμάμε τους ήρωες του τόπου μας και να παίρνουμε το παράδειγμα από αυτούς.» δήλωσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Η Μάχη στη Σχοινόλακα έγινε στις 15 Μαρτίου του 1828, κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Τουρκοαιγυπτιακών δυνάμεων, και συνέβαλλε στη θετική έκβαση της επανάστασης. Η επέτειος της νικηφόρας μάχης εορτάζεται κάθε χρόνο την 15η Μαρτίου, από το 1994.

  • Φωτογραφίες: Δημ. Πανοσκάλτσης
μοιραστειτε το:

Comments are closed.