Γιορτάστηκε η επέτειος της ιστορικής μάχης στο Μανιάκι

0

Η ηρωική Μάχη στο Μανιάκι τιμήθηκε -με λιτό τρόπο λόγω κορωνοϊού- σήμερα παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλος και του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνια στους ανδριάντες των Κοινοτήτων Φλεσσιάδος και Μανιακίου. Νωρίτερα εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση, μπροστά από το μνημείο, ενώ η σύντομη τελετή έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου εις μνήμη των πεσόντων.

Κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Παπαφλέσσα απο τον Δήμαρχο Πύλου Νέστορος, Παν. Καρβέλα

Το παρών στην τελετή, συν τοις άλλοις, έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Πύλου-Νέστορος Δημήτριος Γαϊτάνης και Μιχαήλ Καραβίδας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φλεσσιάδος Ιωάννης Μαθιός, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανιακίου Σταύρος Σταθόπουλος και ο απόγονος της οικογένειας Φλέσσα Παναγιώτης Φλέσσας.

Η ιστορική Μάχη πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου του 1825 και έμεινε στην ιστορία, καθιστώντας τον Παπαφλέσσα και τους συμπολεμιστές του ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, που με ανδρεία και αυτοθυσία, πολέμησαν για την ελευθερία του υπόδουλου ελληνισμού, παροτρύνοντας όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν μέχρι τέλους για την ελληνική απελευθέρωση.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ανέφερε: «Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που έπεσαν στη ιστορική Μάχη στο Μανιάκι, καταθέτοντας ένα στεφάνι στην μνήμη τους και υψώνοντας τις σημαίες μας, ώστε να κυματίζουν ψηλά και να μας θυμίζουν τον αγώνα των ηρώων για Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία. Την ίδια στιγμή, καλούμαστε να δικαιώσουμε τον αγώνα αυτόν, επιδεικνύοντας εθνική ενότητα και αμοιβαία ευθύνη, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες».

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε: «Τιμήσαμε σήμερα τον ήρωα της επανάστασης του 1821, που με τη θυσία του αφύπνισε όλους τους Έλληνες και ζωντάνεψε τον αγώνα τους. Γεμάτος χαρίσματα, ασυγκράτητος, αεικίνητος, με αξεπέραστη πειθώ δέχθηκε να δώσει τη ζωή του για την μοναδική του αγάπη, την πατρίδα του».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.