Για τον σακχαρώδη διαβήτη στον Άρι και το Διαβολίτσι

0

Δύο ακόμη παρουσιάσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για το πρόβλημα του σακχαρώδη διαβήτη, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 14 Απριλίου. Το πρωί στον Άρι του Δήμου Καλαμάτας και το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Διαβολίτσι του Δήμου Οιχαλίας.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο κλινική διαιτολόγος Αφροδίτη Λουκάκου, η ενδοκρινολόγος ιατρός κυρία Αρετή Κορακοβούνη και ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης που έχει και τον συντονισμό των εκδηλώσεων “Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη – Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας” για όλη τη Μεσσηνία. Την εκδήλωση στον Άρη προλόγισε και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και στο Διαβολίτσι ο Δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος.

Τον Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας “Η Γλυκιά Μεσσηνία”, που είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, εκπροσώπησε η Πρόεδρος Αθανασία Καρούνου που ενημέρωσε για τις δράσεις του Συλλόγου, προσκάλεσε τους παρόντες διαβητικούς να εγγραφούν για να δυναμώσουν την φωνή των διαβητικών για τις διεκδικήσεις τους απέναντι στην Πολιτεία και για να ενημερώνονται για όλες τις σχετικές με το διαβήτη εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Σύλλογο. Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μαρία – Πετρίνα Τσιχριτζή στο Διαβολίτσι αλλά και ο φαρμακοποιός του Άρι Ιάκωβος Περρωτής συνέδραμαν στις δωρεάν μετρήσεις σακχάρου που πραγματοποιήθηκαν. 

Επόμενος σταθμός η Μεθώνη του Δήμου Πύλου-Νέστορος, την Κυριακή 21 Απριλίου στις 11:00 το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.