Για μονομέτωπο σε Μητσοτάκη λέει ο Βαρουφάκης, αλλά…

0

“Ο στόχος μας είναι ένας: Μονομέτωπος ανένδοτος αγώνας εναντίον της νέας παρασιτικής ολιγαρχίας που ο κύριος Μητσοτάκης και αυτοί που τον περιτριγυρίζουν αυτή η συγκεκριμένη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα προσπαθήσει να στήσει μία κερδοσκοπική παρασιτική ολιγαρχία εις βάρος του ελληνικού λαού και θα τη χτίσουν πάνω στο θεμέλιο λίθο του τέταρτου μνημονίου του κ. Τσίπρα”.

Αυτό τόνισε ο ο Γιάνης Βαρουφάκης, επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ο οποίος μιλώντας χθες (24/6/18), το βράδυ στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Καλαμάτας (στο Διοικητήριο) ανέπτυξε τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματός του, ενώ παρουσίασε και τους 5 υποψήφιους βουλευτές του κόμματος του στη Μεσσηνία, οι οποίοι είναι οι Γιώργος Αλεξόπουλος, Βασίλης Κυβέλος, Ελένη Μανωλακάκη και οι Μπάμπης Κακκαβάς και Μαρία Σαρδέλη, οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν.

“Εμείς θέλουμε να είμαστε στη βουλή και να τους δημιουργούμε προβλήματα. Κάθε φορά που θα φέρνουν ένα νομοσχέδιο εις βάρος των πολλών, εμείς θα καταθέτουμε αντί νομοσχέδιο το οποίο θα τάσσεται στο πλευρό της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, αντίθετα με το δικό τους που θα βοηθάει τους κερδοσκόπους, αυτούς που κερδίζουν χρήματα μέσα από την πώληση των κόκκινων δανείων”, σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος συνεχίζοντας είπε ότι “θέλουν να μετατρέψουν, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Μητσοτάκη, την Ελλάδα σε μία νέα Λετονία”. Εξηγώντας τι εννοεί αναφέρθηκε στον κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις (σ.σ. από το 2014 έχει αναλάβει τη θέση ενός εκ των Αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για θέματα για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο), υποστηρίζοντας ότι τον διόρισε ο κ. Σόιμπλε για να ελέγχει τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ.

Σε άλλο σημείο τη ομιλίας του ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι “ κ.Μητσοτάκης θα έπρεπε να έχει δίπλα στο κομοδίνο του το εικόνισμα του Αλέξη Τσίπρα, αφού ο Πρωθυπουργός έκανε κάτι το απίστευτο”, δίνοντας την ακόλουθη εξήγηση στον ισχυρισμό του: “Το τέταρτο μνημόνιο είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ., είναι ένα τεράστιο δώρο. Εάν ο κ. Μητσοτάκης είχε μυαλό, ένα ζήτημα το οποίο ερευνάται, θα έφτιαχνε ένα εικόνισμα με τον Αλέξη Τσίπρα θα το έβαζε δίπλα στο κομοδίνο του του και πριν κοιμηθεί κάθε βράδυ θα γονάτιζε και θα έκανε μια προσευχή στον Αλέξη Τσίπρα και θα τον ευχαριστούσε”.

Δίνοντας την εικόνα των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας μας, σε συνέχεια των όσων υποστήριξε είπε:

“Γιατί τι έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι τον Αύγουστο με το τέταρτο μεταμνημόνιο το οποίο διαφέρει από τα προηγούμενα τρία. Πρώτον γιατί δίνει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει μνημόνιο και κοροϊδεύει τον κόσμο. Η υποκρισία δεν είναι καλό πράγμα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το πρώτο μνημόνιο που πήρε ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Παπακωνσταντίνου ήταν 110 δις. Είναι δηλαδή σαν να σου δίνει μία πιστωτική κάρτα για να το πληρώνεις τα χρέη που δεν μπορούσες να το πληρώσεις. Το δεύτερο μνημόνιο αλλά 130 δις. Άλλη μία πιστωτική κάρτα για να αποπληρώνει στην πρώτη. Το τρίτο 86 δις και το τέταρτο, το πιο ύπουλο, γιατί έχει μόνο 30 δισεκατομμύρια, αλλά δεν είναι έτσι. Αυτά τα 30 είναι μέχρι το 21 είναι να τα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση να αποπληρώνει δήθεν τους δανειστές μέχρι το 21 μετά τι κάνουμε; Για αυτό είναι το ύπουλο κομμάτι. Τα 100 δισεκατομμύρια που ήταν να αποπληρώσει η κυβέρνηση από το 21 μέχρι το 32, έφυγαν. Τι σημαίνει αυτό; Θα τα δώσουμε όλα με τόκο μετά το 32 που σημαίνει ότι η πτώχευση σου μετατέθηκε για το μέλλον και έγινε πολύ πιο βαριά. Δεν υπάρχει πιθανότητα να το πληρώσουμε μετά από τόσα χρόνια και αυτό έχει σημασία, γιατί κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα έρθει σε μία χώρα όταν γνωρίζει ότι το 2032 θα πτωχεύσει η χώρα.

Το άλλο θέμα είναι η λιτότητα. Έχουμε δεσμευθεί με το τέταρτο μεταμνημόνιο σε 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα ως ποσοστό του ΑΕΠ. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; 7.000 ευρώ, κάθε Έλληνας, κάθε Ελληνίδα θα πρέπει να δίνει κάθε χρόνο. Όλοι! Και το Δημόσιο δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να επενδύσει στο κοινωνικό κράτος, στην παιδεία… Αυτό είναι το το τοπίο που θα μας έρθει ξαφνικά, φουριόζα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και παρά το γεγονός ότι η χώρα θα πτωχεύει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ανενόχλητος, θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός στη μεταμνημονιακή Ελλάδα που δεν θα έχει πρόβλημα να πληρώνει τους δανειστές. Φρόντισε ο κ. Τσίπρας μέχρι το 2021 το μαξιλαράκι των 30 δισεκατομμυρίων. Μετά το 2021 δεν έχει αποπληρωμές ουσιαστικά μέχρι το 2032, οπότε ανενόχλητος με απίστευτο βαθμό ελευθερίας θα έρθει να κάτσει πάνω στο σβέρκο του ελληνικού λαού η κλίκα που τον περιτριγυρίζει”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.