Για μαρίνες και υδατοδρόμια συζήτησαν Νίκας & Θεοχάρης

0

Για την εξέλιξη που υπάρχει στα θέματα αφ’ ενός των μαρινών σε Ναύπλιο, Γύθειο, Καλαμάτα και Πύλο και αφ΄ετέρου των υδαταδρομίων σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη κατά τη σημερινή (Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου) επίσκεψή του στο γραφείο του, στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ακόμα η παραχώρηση στην Περιφέρεια του κτηρίου του πρώην Ξενία, στη Βυτίνα. Ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι σκοπός της περιφερειακής αρχής είναι η δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή, στον χώρο των 17 στρεμμάτων του παλαιού σανατορίου, τον οποίον πρόσφατα παραχώρησε το Νοσοκομείο Καλαμάτας για 50 χρόνια στην Περιφέρεια.

Από την πλευρά του, ο Χ. Θεοχάρης δήλωσε ότι το υπουργείο ενδιαφέρεται ζωηρά για αυτή την προοπτική και δεν έχει κατ’ αρχήν καμία αντίρρηση για την παραχώρηση του πρώην Ξενία, παρατηρώντας ότι για το εν λόγω κτήριο θα πρέπει να ζητηθεί και η θέση της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).

Παράλληλα ζήτησε από την Περιφέρεια να αποστείλει προς το υπουργείο οικονομοτεχνική μελέτη σχετικά με τον πιο πάνω σχεδιασμό, την οποία -όπως είπε ο Π. Νίκας- ήδη εκπονεί η Περιφέρεια.

Θετικός, εξ άλλου, εμφανίστηκε ο υπουργός Τουρισμού και στο θέμα της στήριξης επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο.

Ο Π. Νίκας ενημέρωσε από την πλευρά του τον υπουργό σχετικά με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας για το 2020, για το οποίο προϋπολογίζεται δαπάνη ύψους 1.500.000 ευρώ.

Τέλος, συμφωνήθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας στην φιλοξενία, από τον ΕΟΤ, των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων -με το 1/5 των χρημάτων που είχε αρχικά συμφωνηθεί και για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει υπογραφή μνημονίου μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.