Για “αδιαφορία” κατηγορεί Δημάρχους και διοικήσεις των ΔΕΥΑ

0
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Για “αδιαφορία” κατηγορεί το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας με ανακοίνωσή του τους Δημάρχους, καθώς και τις διοικήσεις και τους Διευθυντές των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσσηνίας, σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού, καταγγέλλοντάς τους ότι “βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας των οικογενειών μας και των ανθρώπων γύρω μας”. Ζητούν δε τη λήψη σειρά μέτρων, καθιστώντας παράλληλα σαφές πως “όλο το ενεργό προσωπικό να βρίσκεται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη του ζητηθεί”.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας αναφέρει τα εξής:

«Καταγγέλλουμε την αδιαφορία των Δημάρχων, των Διοικήσεων και των Γενικών Διευθυντών των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσσηνίας, που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας των οικογενειών μας και των ανθρώπων γύρω μας.

Όλα τα αναγάγουν σε ατομική ευθύνη.
Τι ατομική ευθύνη έχει ο εργαζόμενος πού αν έχει συμπτώματα, δεν μπορεί να εξεταστεί στο Νοσοκομείο και απλά του συστήνεται να καθίσει σπίτι του για 14 ημέρες;
Τι ατομική ευθύνη έχει ο εργαζόμενος πού ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, πού για να του εγκρίνουν άδεια ειδικού σκοπού του βγάζουν την ψυχή;

Δεν μας εκπλήσσει βέβαια η προκλητική τους στάση, αφού έχουν τις πλάτες της Κυβέρνησης και όλων των κομμάτων πού προπαγανδίζουν με κάθε τρόπο την ατομική ευθύνη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

  1. Με ευθύνη των Διοικήσεων να προμηθευτούν προϊόντα απολύμανσης με πιστοποίηση.
  2. Άμεσα απολύμανση όλων των χώρων εργασίας.
  3. Να χορηγηθούν άδειες ειδικού σκοπού σε όλες τις ευπαθείς ομάδες και σε όλους τους εργαζόμενους πού χρειαστεί να μείνουν στο σπίτι.
  4. Εκ περιτροπής εργασία για τους εργαζόμενους στα γραφεία, με απαγόρευση εισόδου στο κοινό και εξυπηρέτηση ύστερα από ραντεβού, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους.
  5. Λειτουργία των συνεργείων εκ περιτροπής με προσωπικό ασφαλείας, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους.
  6. Φυσικά όλο το ενεργό προσωπικό να βρίσκεται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη του ζητηθεί.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.