Γιατροί καταγγέλλουν πως δεν εφημερεύει ειδικευμένος παθολόγος

0
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ (30/7/2020) ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών του Ν. Μεσσηνίας «καταγγέλλει ότι σήμερα 30-07-2020 στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας δεν εφημερεύει ειδικευμένος παθολόγος», σημειώνοντας πως «το γεγονός αυτό ενέχει σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των πολιτών της Μεσσηνίας και μάλιστα εν μέσω της γνωστής πανδημίας».

Καταλήγοντας τονίζεται πως «επιβάλλεται να δοθεί άμεση λύση αλλά και να θωρακισθεί η παθολογική κλινική με την πρόσληψη τουλάχιστον τεσσάρων μόνιμων παθολόγων».

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών του Ν. Μεσσηνίας, αναφέρει τα εξής:

«Το σωματείο καταγγέλλει ότι σήμερα 30-07-2020 στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας δεν εφημερεύει ειδικευμένος παθολόγος. Το γεγονός αυτό ενέχει σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των πολιτών της Μεσσηνίας και μάλιστα εν μέσω της γνωστής πανδημίας. Αυτό οφείλεται στην επικίνδυνη υποστελέχωση της παθολογικής κλινικής.

Το σωματείο επανειλημμένα έχει θίξει το ζήτημα της μη επάρκειας σε ιατρικό προσωπικό. Οι ιατροί στις περισσότερες κλινικές του νοσοκομείου υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια τους προκειμένου να καλύψουν τις εφημερίες.

Οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση βαραίνουν αποκλειστικά την Διοίκηση του νοσοκομείου, την 6η Υ.Π.Ε και το Υπουργείο Υγείας. Καθώς η υποστελέχωση αντί να διορθώνεται γίνεται ακόμη πιο σοβαρή, ενώ οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς και λόγω της πανδημίας, είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα προκύπτει όλο και πιο συχνά το γεγονός της μη κάλυψης των εφημεριών με τους απαραίτητους ιατρούς.

Επιβάλλεται να δοθεί άμεση λύση αλλά και να θωρακισθεί η παθολογική κλινική με την πρόσληψη τουλάχιστον τεσσάρων μόνιμων παθολόγων.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

O αντιπρόεδρος
Χουσανίτης Ζ.
Η γραμματέας
Δημοπούλου Β.».
μοιραστειτε το:

Comments are closed.