Γιατί ψήφισαν λευκό πέντε μέλη του Συνδέσμου Ύδρευσης

0
ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 5 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ & ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Τη στάση τους για τη λευκή ψήφο ως προς την τρίτη θέση της εκτελεστικής επιτροπής του Δ.Σ. του “Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας Μεσσήνης και Κοινοτήτων Περιοχής”, καθώς και για τη θέση του αναπληρωματικού μέλους εξηγούν με κοινή δήλωσή τους πέντε μέλη του Δ.Σ. Λεωνίδας Λιάππας, Σταμάτης Μπεχράκης, Κωνσταντίνος Τσαπόγας και Δημήτρης Φαββατάς (δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμάτας) και ο Κωνσταντίνος Μπουρίκας, δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης.

Ειδικότερα, η κοινή δήλωση των δημοτικών συμβούλων – μελών του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης έχει ως εξής:

«Στις πρόσφατες εκλογές του Συνδέσμου Ύδρευσης στηρίξαμε την εκλογή στη θέση του Προέδρου τον Δημοτικό Σύμβουλο Καλαμάτας κ. Τάσο Αγγελή και για αντιπρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο Μεσσήνης κ. Δημήτρη Αθανασακόπουλο. Ψηφίσαμε λευκό για την τρίτη θέση της εκτελεστικής επιτροπής του Δ.Σ. του Συνδέσμου, καθώς και για τη θέση του αναπληρωματικού. Η θέση που θεωρούμε ότι ανήκει πολιτικά, αυτοδιοικητικά και ουσιαστικά στις παρατάξεις που δεν συμμετέχουν στις δημοτικές αρχές των τριών δήμων ώστε να ενημερώνουν όλες τις αντίστοιχες παρατάξεις των τριών δήμων. Η πρότασή μας για δεύτερη φορά δεν έγινε αποδεκτή. Μας προτάθηκε αντί αυτού μέχρι τη λήξη της περιόδου που διανύουμε, το Σεπτέμβριο του 2021, να θέσει ένας εκπρόσωπος μας υποψήφιος για τη θέση του αναπληρωματικού μέλους της εκτελεστικής επιτροπής του ΔΣ του Συνδέσμου. Με το σκεπτικό ότι ο εκ νόμου συσχετισμός έχει άλλο χαρακτήρα και όχι αυτό του αποκλεισμού των παρατάξεων που δεν συμμετέχουν στις δημοτικές αρχές των Δήμων, ότι οι τέσσερις παρατάξεις στο ΔΣ Καλαμάτα, των οποίων είμαστε μέλη τέσσερις από τους πέντε, το ποσοστό που συγκέντρωσαν πλησιάζει το 50% του εκλογικού σώματος των εκλογών του Μαΐου του 2019, καταλήξαμε τελικά να μην αποδεχθούμε τη θέση του αναπληρωματικού.

Εκτιμούμε θετική προς το παρόν τη στάση του νέου προέδρου του Συνδέσμου και τη δέσμευσή του να προσκαλεί έναν εκπρόσωπό μας να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής. Τέλος θεωρούμε αναγκαίο να τερματιστεί η καταχρηστική χρήση των συνεδριάσεων του Δ.Σ. με περιφορά και επιστολές και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης. Πρακτική που επιλέχθηκε συστηματικά τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Ευχόμαστε επιτυχία στο έργο της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής.

Λιάππας Λεωνίδας “Καλαμάτα Ξεκινάμε” (Δήμου Καλαμάτας)
Μπεχράκης Σταμάτης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” (Δήμου Καλαμάτας)
Μπουρίκας Κωνσταντίνος “Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών” (Δήμου Μεσσήνης)
Τσαπόγας Κωνσταντίνος “Πρότυπος Δήμος” (Δήμου Καλαμάτας)
Φαββατάς Δημήτρης “Καλαμάτα Μπροστά” (Δήμου Καλαμάτας)».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.