Γιατί ματαιώθηκε η παράσταση “Το παγκάκι” με τον Γ. Κιμούλη

0

Ματαιώθηκε η θεατρική παράσταση “Το παγκάκι” με τον Γιώργο Κιμούλη και την Φωτεινή Μπαξεβάνη που επρόκειτο να παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020.

Όπως μας ενημέρωσε η εταιρεία “Αμαλία Πολιτισμός ΙΚΕ”, που είχε αναλάβει την προβολή της παράστασης αυτή δεν θα ανέβει στην πόλη μας καθώς η αρχαιολογική υπηρεσία Καλαμάτας, προ τριημέρου ενημέρωσε ότι για την παραχώρηση του χώρου ζητά το ποσό των 1.000 € πλέον Φ.Π.Α (με χωρητικότητα τις 500 θέσεις).

«Θεωρούμε ότι οι αντικειμενικές δυσκολίες του φετινού καλοκαιριού  σε συνδυασμό με την δέσμευση της κ. Υπουργού για δωρεάν παραχώρηση των χώρων διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι άκρως αντίθετα με αυτό που μας εστάλη και ζητείται ως αντίτιμο», σημειώνεται στο mail της “Αμαλία Πολιτισμός ΙΚΕ” που μας εστάλη, καθώς το messinia24.gr συμπεριλαμβανόταν στους χορηγούς επικοινωνίας της παράστασης.

Ειδικότερα, το σχετικό mail που μας εστάλη έχει ως εξής:

«Καλησπέρα,
με λύπη θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η παράσταση δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω ότι μόλις πριν από τρεις ημέρες μας εστάλη η απόφαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας Καλαμάτας, η οποία ορίζει ως αντίτιμο για την παραχώρηση του χώρου το ποσό των 1.000 ευρώ πέρα Φ.Π.Α (με χωρητικότητα τις 500 θέσεις). Θεωρούμε ότι οι αντικειμενικές δυσκολίες του φετινού καλοκαιριού σε συνδυασμό με την δέσμευση της κ. Υπουργού για δωρεάν παραχώρηση των χώρων διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι άκρως αντίθετα με αυτό που μας εστάλη και ζητείται ως αντίτιμο.

Λυπούμαστε ιδιαίτερα διότι οι κάτοικοι της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, έχοντας αποδείξει τόσα χρόνια το υψηλό τους πολιτιστικό επίπεδο, δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δυο αξιολογότατες παραστάσεις με καταξιωμένους συντελεστές.

Σας ευχαριστώ πολύ και είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Σας ζητάμε συγνώμη για την όποια αναστάτωση.

ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΚΕ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΑΜΑΛΙΑΣ 71
54640 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.