Γιατί αφαιρέθηκε από το “Διαύγεια” το ιδιωτικό συμφωνητικό της “ΦΑΡΙΣ”;

0

“ΥΠΟΠΤΟ” ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Ο Κ. ΜΑΡΓΕΛΗΣ, ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ Ν. ΜΠΑΣΑΚΙΔΗ

Η μεταβολή της υπερασπιστικής γραμμής του κ. Μπασακίδη από το «δεν έχει καμία απολύτως σχέση, καμία απολύτως ευθύνη, καμία απολύτως αρμοδιότητα, για τη λήψη των μέτρων ασφαλείας για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας», στο «δεν είχε απολύτως καμία ευθύνη, σχέση και αρμοδιότητα με την οργάνωση και τη διεξαγωγή του σαϊτοπολέμου», δεν ήταν μόνο σημαντικό στοιχείο της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, στην υπόθεση του σαϊτοπολέμου, στη διάρκεια του οποίου, ανήμερα το Πάσχα, έχασε τη ζωή του ο Κ. Θεοδωρακάκης.

Τόσο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, κατά την οποία το δικαστήριο όρισε ρητή δικάσιμο για τις 15 Μαΐου 2019, όσο και μετά από αυτήν, ο συνήγορος του Ν. Μπασακίδη, ο Κων. Μαργέλης αποκάλυψε ότι αφαιρέθηκε από το “Διαύγεια” το ιδιωτικό συμφωνητικό της “ΦΑΡΙΣ” με την ιδιωτική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει το “κάθε τι αναγκαίο” για την διεξαγωγή του σαϊτοπολέμου. Το γεγονός αυτό ο κ. Μαργέλης το χαρακτήρισε «ύποπτο» και «ερευνητέο». Παράλληλα διατύπωσε την άποψη ότι “δεν έχουν οδηγηθεί όλοι οι υπεύθυνοι απέναντι στη δικαιοσύνη”.

Όσο για τις δηλώσεις του κ. Μπασακίδη προ του σαϊτοπολέμου, ο κ. Μαργέλης είπε ότι «αυτές έγιναν αφότου ο Νίκος Μπασακίδης γνώριζε το ιδιωτικό αυτό συμφωνητικό, γνώριζε ότι η “ΦΑΡΙΣ” είχε αναλάβει τη διοργάνωση του σαϊτοπολέμου στην Καλαμάτα, γνώριζε ότι τη λήψη και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας την είχε αναλάβει η “ΦΑΡΙΣ” και γνώριζε σαφώς και την ύπαρξη αυτού του ιδιωτικού συμφωνητικού».

Οι δηλώσεις του κ. Μαργέλη έχουν ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε όλοι σας πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Το δικαστήριο, οι παράγοντες της δίκης, η κοινωνία, αλλά κυρίως η οικογένεια του αδικοχαμένου συμπολίτη μας, ενδιαφέρεται για μία δίκαιη απόφαση, για μία απόφαση που θα αποδώσει τις ευθύνες σε αυτούς που πραγματικά τις έχουν. Σήμερα το δικαστήριο οδηγήθηκε σε μία απόφαση, σε μία ορθή απόφαση αναβολής της δίκης, ενόψει μιας ελλιπούς δικογραφίας, δεδομένου ότι αφενός μεν, δεν έχουν οδηγηθεί όλοι οι υπεύθυνοι απέναντι στη δικαιοσύνη και αφετέρου υπάρχει μία ελλιπής δικογραφία, αφού από αυτή απουσιάζει η απαραίτητη ιατροδικαστική έκθεση, λείπουν από τη δικογραφία αυτή σήμερα οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν σχέση με την ποσότητα του μπαρουτιού που κατασχέθηκε σε σχέση με την ποσότητα του μαύρου μπαρουτιού τύπου εγγλέζας που έχει κατασχεθεί, καθώς και οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις σχετικά με τη μικροποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, η οποία ευρέθη στο σπίτι κάποιου από τους εμπλακέντες.

Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής. Ο Νίκος Μπασακίδης, ο δημοτικός σύμβουλος, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλαμάτας, δεν ήταν σε καμία περίπτωση εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την διεξαγωγή του σαϊτοπολέμου στην πόλη μας, δεν είχε καμία αρμοδιότητα και καμία ευθύνη, καμία απολύτως σχέση με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, με τη λήψη των μέτρων ασφαλείας και γενικότερα με την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας που απαιτούνται.

Θέλω να τονίσω και τα εξής: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας, με ομόφωνη απόφασή του είχε αναθέσει την διεξαγωγή και την διοργάνωση του σαϊτοπολέμου στην Κοινωφελή Επιχείρηση “ΦΑΡΙΣ”. Η “ΦΑΡΙΣ” ακολούθως με δικές της ενέργειες, με δικές της αποφάσεις, είχε αναθέσει την διοργάνωση των εκδηλώσεων αυτών σε μία ιδιωτική εταιρεία. Είχε υπογραφεί ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 24 Απριλίου 2019. Είχαν εκδοθεί οι απαραίτητες κανονιστικές πράξεις και το συμφωνητικό αυτό έλεγε ότι η αυτή η ιδιωτική εταιρεία έπρεπε να αναλάβει κάθε τι αναγκαίο για την διεξαγωγή του σαϊτοπολέμου.

“Το κάθε τι αναγκαίο” είναι πραγματικά δυσερμήνευτο και θα πρέπει να κληθούν κάποτε να μας πουν τι εννοούσαν και τι έχει αναλάβει αυτή η ιδιωτική εταιρεία. Το κρίσιμο όμως δεν είναι αυτό. Το κρίσιμο είναι ότι ενώ υπήρχαν αποφάσεις της “ΦΑΡΙΣ”, όπως αυτό το ιδιωτικό συμφωνητικό και άλλες σχετικές κανονιστικές πράξεις, χθες το μεσημέρι 2 Μαΐου για το ιδιωτικό συμφωνητικό αυτό έχει υποβληθεί αίτηση ανάκλησης. Δεν βρίσκεται πλέον στο “Διαύγεια”. Το έχουμε στην κατοχή μας. Αυτό το αίτημα ανάκλησης, στις 2 Μαΐου, εκ μέρους της “ΦΑΡΙΣ” μετά τη διεξαγωγή του σαϊτοπολέμου, μετά το άτυχο περιστατικό, του δυστυχήματος του οποίου συνέβη, καταρχήν είναι ύποπτο και είναι ερευνητέο.

Θέλω να πω επίσης κατηγορηματικά και το εξής: Φέρεται ότι ο Νίκος Μπασακίδης έχει κάνει δηλώσεις περί δήθεν τήρησης των μέτρων ασφαλείας εκ μέρους του, εν όψει του σαϊπολέμου. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν αφότου ο Νίκος Μπασακίδης γνώριζε το ιδιωτικό αυτό συμφωνητικό, γνώριζε ότι η “ΦΑΡΙΣ” είχε αναλάβει τη διοργάνωση του σαϊτοπολέμου στην Καλαμάτα, γνώριζε ότι τη λήψη και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας την είχε αναλάβει η “ΦΑΡΙΣ” και γνώριζε σαφώς και την ύπαρξη αυτού του ιδιωτικού συμφωνητικού. Κατόπιν των δεδομένων αυτών, προέβη ο Νίκος Μπασακίδης σε αυτές τις δηλώσεις. Δεν είχε απολύτως καμία ευθύνη, σχέση και αρμοδιότητα σε σχέση με την οργάνωση και τη διεξαγωγή του σαϊτοπολέμου. Είμαι απόλυτα σαφής και κατηγορηματικός σε αυτό».

Ακούστε το ηχητικό που ακολουθεί με τις δηλώσεις του Κ. Μαργέλη

μοιραστειτε το:

Comments are closed.