Γιατί απείχαν οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τα “Αγαπήνεια”

0

Τους λόγους απουσίας τους από τις εκδηλώσεις προς τιμήν «του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα καπετάν Τέλλο Άγρα», όπως αναφέρουν, στους Γαργαλιάνους, εξηγούν με κοινή δήλωσή τους οι 3 βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος (αν. υπ. Εξωτερικών), η Γιώτα Κοζομπόλη και ο Π. Κωνσταντινέας.

Αυτό που οδήγησε τους 3 βουλευτές να απέχουν από τις εκδηλώσεις ήταν  ότι στο πρόγραμμα των “Αγαπηνείων 2018” περιλαμβανόταν ομιλία από τον κ. Δημήτριο Ευαγγελίδη, Συγγραφέα – Αναλυτή, με θέμα «7 Ιουνίου 1907 – 17 Ιουνίου 2018: Από την ηρωική θυσία στην εθνική μειοδοσία…».

Η κοινή δήλωση των τριών βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής:

«Και οι τρεις μας θέλαμε πολύ να συμμετέχουμε στα “Αγαπήνεια 2018”, να τιμήσουμε τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα καπετάν Τέλλο Άγρα και να συζητήσουμε με τους συμπολίτες μας τις απόψεις και τις αντιρρήσεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών και γιατί εμείς τη θεωρούμε εθνικά ωφέλιμη.

Πώς είναι δυνατόν να γίνει όμως κάτι τέτοιο, όταν στο ίδιο το πρόγραμμα της εκδήλωσης εκ των προτέρων γίνεται λόγος για “εθνική μειοδοσία της 17ης Ιουνίου 2018”;

Είναι μεγάλο το ολίσθημα και ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη της δημοτικής αρχής για την προσπάθεια αυτή διχασμού των δημοτών της Τριφυλίας.

Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σκοπό να κάνουν την ιστορία σχολείο, όχι αρένα μίσους ή φυλακή συνειδήσεων. Κακές υπηρεσίες προσφέρουν όσοι στάζουν το δηλητήριο του διχασμού, παίζοντας πολιτικά παιχνίδια που πολλές φορές τα πλήρωσε πανάκριβα ο τόπος».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.